ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η γραφειοκρατία «απογυμνώνει» την καθαριότητα

Η γραφειοκρατία «απογυμνώνει» την καθαριότητα

Ο δήμος Κομοτηνής είχε καταθέσει εγκαίρως έγγραφο έγκρισης 30 θέσεων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, όμως στη διαδρομή του εγγράφου μεταξύ των υπουργείων οι 30 θέσεις από λάθος έγιναν 3.

Το λάθος αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έγκριση των θέσεων και κατά συνέπεια η πρόσληψή τους. Προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού επανέρχεται και αυτή τη φορά είναι σίγουρο πως η Διεύθυνση θα απομείνει μόνο με 18 εργαζόμενους. Το ζήτημα αυτό μάλιστα, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργου Ζηλούδη, του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων το πρωί της Τρίτης. Όπως έγινε γνωστό στις 19 Οκτωβρίου φεύγουν οι διμηνίτες που προσελήφθησαν τον Αύγουστο για να καλύψουν το κενό που είχε προκληθεί από το λάθος στο έγγραφο του δήμου Κομοτηνής.

Πρόκειται για 30 υπαλλήλους σύμφωνα με τον Γιώργο Ζηλούδη, ειδικότητας εργατών απορριμματοφόρων ως επί το πλείστον. Αυτοί οι υπάλληλοι φεύγουν και προκαλούν στην κυριολεξία χάος στην υπηρεσία. Η καθαριότητα θα απομείνει με 18 άτομα και 7 οδηγούς, δηλαδή συνολικά 25 άτομα, όπως διαβάζουμε στο Χρόνο της Κομοτηνής.

Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αντιδημάρχου, αρχές του Νοεμβρίου.