LIVE BLOG - Βουλή: Σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για κορονοϊό και lockdown

Γιώργος Μιχαηλίδης

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή στο φόντο της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και την επιλογή της κυβέρνησης να αυστηροποιήσει τα μέτρα περιορισμού.

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να ενημερώσει τα κόμματα για την εξέλιξη του κορονοϊού, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις προοπτικές του νέου εμβολίου.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθως, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισαν με τις δευτερολογίες τους οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Η συζήτηση έκλεισε με την τριτολογία του πρωθυπουργού.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή:

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr:

18:09
Κατσαρέλη Σοφία

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή μετά από 7 ώρες

18:04
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Το εμβόλιο θα έρθει, αλλά θα πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμα. Όταν με το καλό ξαναρχίσουμε να ανοίγουμε, δεν πρέπει να βρεθούμε στην ίδια κατάσταση που είχαμε βρεθεί στο πρώτο άνοιγμα»

18:02
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Ζητώ από όλους να επαναλαμβάνουν το βασικό μήνυμα: Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Να μην υπάρχει συνωστισμός και να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας και για τη χρήση μάσκας και για την τηλεργασία».

18:02
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Η αναφορά μου για τη γρίπη αφορούσε κι ήταν κλείσιμο ματιού στο αντιεμβολιαστικό κίνημα για τη γρίπη. Δεν πρέπει να γίνει το ίδιο με τον κορονοϊό»

17:59
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Αφού είδαμε σε τι διαφωνούμε, ας καταλήξουμε σε αυτά που συμφωνούμε»

17:59
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης για πρόταση Τσίπρα:

«Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Η οικονομική δυνατότητα υπάρχει και η κυβέρνηση θα σταθεί, με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας, που έχουν περισσότερη ανάγκη»

17:57
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης για τεστ:

«Άμεσα θα γίνουν στοχευμένα τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για να δούμε αν θα ανοίξουμε τα σχολεία, όταν προγραμματίζουμε, στο τέλος Νοεμβρίου ή αν θα πρέπει, να παρατείνουμε για κάποιες εβδομάδες ακόμα την τηλεκπαίδευση»

17:55
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Δεν είναι άστοχη η επισήμανση του κ. Τσίπρα για τα νοικοκυριά και την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο, να υπάρχει παιδί χωρίς πρόσβαση, για τεχνικούς λόγους»

17:54
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Αναστολή πλειστηριασμών, με τη σχετική ρύθμιση. Βεβαίως, σωστό, καταγράφεται και θα γίνει»

17:53
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης:

«Αν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη όταν το ζητούσατε, θα είχαμε δαπανήσει πολλά χρήματα χωρίς να χρειαστούμε ούτε μία από αυτές που θα είχαμε επιτάξει. Επιλέξαμε ένα άλλο μοντέλο, για επίταξη κλινών του ιδιωτικού τομέα όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Και ναι, τώρα είναι πραγματικά απαραίτητο»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved