ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE BLOG - Βουλή: Κόντρα των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία και την οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία
INTIME

Συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία διεξάγεται αυτή την ώρα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά από αίτημα της Φώφης Γεννηματά.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και τις συνέπειες στην οικονομία.

Η διαδικασία ανοίγει με την πρωτολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η αιτούσα τη συζήτηση Φώφη Γεννηματά και η συζήτηση θα συνεχιστεί με τις τοποθετήσεις των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών ανάλογα της κοινοβουλευτικής δύναμής τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, τους εμβολιασμούς και τα self test ενώ θα υπάρξουν και αναφορές στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0», τον οδικό χάρτη 170 μεγάλων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει ζήτημα αξιοπιστίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο για το ζήτημα του κορονοϊού, αλλά και για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση, ούτε έχει, ούτε θέλει να έχει σχέδιο για την προστασία της δημόσια υγείας, ρισκάροντας ένα άναρχο άνοιγμα, χωρίς να έχει λάβει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των πολιτών που απαιτούνται γι’ αυτό.

Η Φώφη Γεννηματά θα καλέσει την κυβέρνηση σε συνεννόηση προκειμένου να σχεδιαστεί συγκροτημένη εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ σε επικριτικούς τόνους αναμένεται να κινηθούν ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο ΓΓ του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη συζήτηση στη Βουλή μέσα από το Live Blog του Newsbomb.gr