ΔΕΘ 2017: Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Newsbomb

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους εκπροσώπους του Τύπου στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου στην 82η ΔΕΘ και εκεί θα προσπαθήσει να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα και το μίγμα της πολιτικής του δράσης στο ενδεχόμενο εκλογών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, ώστε να πείσει τους δανειστές να προχωρήσει σε μία τέτοια φοροελάφρυνση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής του, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

15:15
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Έληξε η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

15:03
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε νέους ανθρώπους

14:54
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τweets παράλληλα με τη συνέντευξη Τύπου

14:46
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Στήριξη Μητσοτάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή, δεν εκφράζει ακραίες θέσεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται, μπορεί να έχει πει και μία κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί, αλλά δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ότι δεν εντάσσεται στη ΝΔ».

14:45
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Μία κλεφτή ματιά στις σημειώσεις

14:26
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ο Κ. Μητσοτάκης για τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ

«Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν επιχειρηματία όσο ο επιχειρηματίας περιορίζεται στην επιχειρηματική του δράση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την "αντιπαράθεσή" του με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Συνεχίζοντας είπε ότι «έχω πρόβλημα όταν ο επιχειρηματίας αγοράζει μέσα ενημέρωσης για να προστατεύσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα» και προσέθεσε: «Δεν ήμουν εγώ εκείνος που πολιτικοποίησε αυτή την αντιπαράθεση, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ και με καμία άλλη ομάδα. Θέλουμε ένα ανταγωνιστικό και καθαρό πρωτάθλημα».

14:25
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατεί τις δυνάμεις του, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα με ποιόν θα συνεργαστώ μετά τις εκλογές αφού δεν γνωρίζω το πολιτικό τοπίο που θα προκύψει». Η ΝΔ, συνέχισε «θα επιχειρήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία θα θελήσω να συνεννοηθώ την επόμενη ημέρα».

14:14
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δέσμευση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει πλειοψηφία ώστε να αποφευχθεί νέα αναμέτρηση με απλή αναλογική. «Ο εκλογικός νόμος θα ξαναλλάξει», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «δεν ξέρω αν θα έχουμε πλειοψηφία 200 εδρών, αλλά θα προτείνουμε ένα νέο και καινοτόμο εκλογικό σύστημα με στοιχεία ενισχυμένης αναλογικής που όμως δεν θα είναι απλή αναλογική».

14:13
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Η θέση του Μητσοτάκη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές, θα προτείνει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

14:03
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ο Κ. Μητσοτάκης για τα στελέχη της μελλοντικής του κυβέρνησης

Από την πρώτη στιγμή ακολουθώ πολιτική ανανέωσης της ΝΔ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο μητρώο στελεχών της ΝΔ. «Θα βλέπετε όλο και πιο πολλά νέα πρόσωπα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Κάνω άνοιγμα στην κοινωνία, δεν πιστεύω στις διαχωριστικές γραμμές, θα δείτε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνησή μου και πρόσωπα που θα σας εκπλήξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε ότι υπάρχει τεράστια καχυποψία απέναντι στη πολιτική από άξιους ανθρώπους. Αντίθετα πολλές φορές εκείνοι που είναι πρόθυμοι δεν είναι πάντα οι πλέον κατάλληλοι.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved