Βουλή - Live Blog: Η συζήτηση για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Newsbomb

Όπλα Σαουδική Αραβία | Ειδήσεις: Λεπτό προς λεπτό όλη η συζήτηση στη Βουλή για τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία 

Δείτε ζωντανά εικόνα από τη Βουλή

Διαβάστε αναλυτικά τη συζήτηση στο LIVE-BLOG του Newsbomb.gr

16:55
Κώστας Τσιτούνας

Παρέμβαση Βούτση

Μονογράφω το έγγραφο που κατατέθηκε από την κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη που λέει την πρόθεση τους να καταθέσουν έγγραφο του ΚΥΣΕΑ. Το σύνολο των υπόλοιπων εγγράφων αν είναι τα ίδια θα έχουν την ίδια τύχη όπως και την προηγούμενη φορά. Εφαρμόζω την απόφαση των προέδρων και τη μόνη αντίρρηση που υπήρχε από τον παρόντα κ. Κεδίκογλου που όμως δεν ήταν σαφής.

16:45
Κώστας Τσιτούνας

Βολές Γεννηματα κατά της κυβέρνησης

Δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι ο κ. Τσίπρας θα κάλυπτε τον υπ. Άμυνας. Ήμασταν εμείς που κάναμε αυτοκάθαρση και στείλαμε στη δικαιοσύνη αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι"

16:23
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Αυτός που διέρρευσε το θέμα με τον Παπαδόπουλο είναι κάποιος Τζον Σφακιανάκης από την Κρήτη

Ζητήστε συγγνώμη κ. Μητσοτάκη, αμφισβητείτε το κύρος της χώρας μας.

Όταν ξέσπασε αυτός ο θόρυβος ο υπ. Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μία εξήγηση γιατί θεωρεί ότι κάποιος άλλος πρέπει να έρθει. Τα έχω μάθει γιατί αυτή η πηγή είναι πολύ κοντά στο υπ.Εξ. Ο υπ. Εξωτερικών ρώτησε τον σαουδάραβα αν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιος άλλος στο υπουργικό συμβούλιο και αυτός φυσικά αρνήθηκε. Ζήτησε τον πρέσβη να κατονομάσει ποιος το έκανε και αυτός είναι Έλληνας με το όνομα Ζ. Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης.

16:22
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Έτσι ελέγξαμε τον Παπαδόπουλο

Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών ο οποίος βρίσκεται σε προγραμματισμένη αποστολή στο εξωτερικό.

Η επικοινωνία στο υπ.Εξ. γίνεται με άκρως απόρρητα τηλεγραφήματα. Δεν θα τα καταθέσω στα πρακτικά αλλά θα μπορούν να έρθουν στο υπ.Εξ. οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τα διαβάσουν.

Υπάρχει σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση που θα εξετάσει την όλη διαδικασία. 4 μέρες μετά την επικύρωση ότι είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος έστειλε ένα τηλεγράφημα που λέει ότι υπάρχει αξιόπιστη πηγή από το περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού που λέει ότι θα πρέπει να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα για να πάρει χαμηλότερο τίμημα. Κινήθηκε η διαδικασία με την κανονική διαδικασία εφόσον υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα είναι ο επίσημος.

16:19
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας είπε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα

Η ελληνική πλευρά ζήτησε με έγγραφο τον Αύγουστο του 2016 στο στρατιωτικό ακόλουθο στα Εν. Αρ. Εμιράτα να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα αυτής της εξουσιόδητησης προς τον κ. Παπαδόπουλο. (Κατέθεσε στα πρακτικά τα σχετικά έγγραφα).

Το Σεπτέμβριο του 2016 υπήρχε απάντηση ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό.

Το Νοέμβριου του 2016 επίσημη πιστοποίηση προς χρήση ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση.

17 Νοεμβρίου γνωρίζει η πρεσβεία μας στο Ριάντ ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας για να καταλήξει σε διακρατική συμφωνία.

16:07
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση και όχι τον Καμμένο.

Θέλουν να μην καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Βλέπετε ότι τελείωσε το παραμύθι ότι είναι θέμα ημερών, ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση, θα στηρίξει τους αδύναμους, θα φτάσει στο τέλος της θητείας και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Είστε εθισμένοι από την εξουσία και φοβάστε ότι αυτή η κυβέρνηση θα μείνει όχι μόνο για δύο αλλά 2 συν 4 ακόμα χρόνια.

Μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας φυσικός χώρος. Προσπαθείτε να καλύψετε όλα στο σκοτάδι γιατί στο σκοτάδι εξαφανίζονται οι διαφορές. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ το φως γιατί εδώ και 15 μέρες ακούγονται άναρθρες κραυγές και λέξεις που δημιουργούν εντυπώσεις.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό που δεν είχε και επιχείρησε να το πουλήσει στις υψηλότερες τιμές αλλά διάλεξε να μην συνομιλήσει απευθείας με τη Σ. Αραβία αλλά με μεσάζοντες.

15:57
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Μετά τα Paradise Papers όλως τυχαίως άρχισε ένα κρεσέντο του κουμπάρου σας

15:55
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα σου κοπεί το γελάκι σε λίγο

Τα επιχειρήματά σας είναι άρθρα γραμμής από Κυριακάτικες εφημερίδες

15:54
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Δεν φοβάμαι τίποτα

15:54
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εσείς που θα κρύψετε τα δώρα της Siemens;

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved