Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα LIVE: Σε βαρύ κλίμα οι συναντήσεις με Τσίπρα - Παυλόπουλο

Newsbomb

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα | Ειδήσεις: Λεπτό προς λεπτό η άφιξη στην Ελλάδα και οι συναντήσεις του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο - Παρακολουθήστε το LIVE BLOG του Newsbomb.gr

Πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τον κ. Ερντογάν κατά τις συναντήσεις του τόσο με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι το Αιγαίο και ειδικότερα το ζήτημα των παραβιάσεων, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, οι μεταφορές και η ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Ερντογάν πάντως δημοσιοποίησε χθες 6/12/2017 τις «επιθετικές» διαθέσεις του, με συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στην ελληνική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πριν ακόμα φτάσει, θέτει θέμα συνθήκης της Λωζάνης και έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του - Σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Ψηλά στην ατζέντα όλα τα σημαντικά κεφάλαια των διμερών σχέσεων - Σε τι προσβλέπουν Αθήνα και Άγκυρα, τι θα επιδιώξει ο Τούρκος πρόεδρος με δεδομένη την κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Δείτε ζωντανά εικόνα

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο Liveblog του Newsbomb.gr

17:09
Κώστας Τσιτούνας

Οι επόμενες συναντήσεις του Ερντογάν

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα αργότερα ο κ. Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενώ στις 19:25 η πρώτη ημέρα του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο προς τιμήν του και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

16:29
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Εμείς δεν πήγαμε σε κανένα τζαμί να κάνουμε χριστιανική λειτουργία

16:28
Κώστας Τσιτούνας

Τσίπρας: Μην ξεχνάτε ότι πριν 43 χρόνια υπήρξε παράνομη εισβολή στην Κύπρο

16:26
Κώστας Τσιτούνας

Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι στη Θράκη είναι Έλληνες πολίτες

Σήμερα με τις δηλώσεις του εδώ συνειδητοποιώ ότι μάλλον δεν έγινε απολύτως κατανοητό τι εννοεί σε σχέση με την Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν ζητά την αναθεώρηση και δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση για τα σύνορά μας που ορίζονται από αυτή την συνθήκη. Είμαι λίγο μπερδεμένος αν με τον εκσυχρονισμό εννοεί την ορθή τήρηση της Συνθήκης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσουν πόλο έλξης ανάμεσα στις δύο χώρες. Η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις μειονότητες και συμμερίζομαι την άποψη ότι πρέπει να γίνουν βήματα στο επίπεδο βελτίωσης οικονομικής. Στα θέματα όμως που αφορούν τους Έλληνες πολίτες είναι θέμα της δικής μας κυβέρνησης.

16:24
Κώστας Τσιτούνας

Ερντογάν για Τραμπ

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες πολιτείες που μιλούν για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα. Η Ιερουσαλήμ είναι το κέντρο τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Κανένας δεν επικροτεί την απόφαση αυτή. Θα πραγματοποιήσουμε μία Σύνοδος Κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους ενώ υπάρχει και η Σύνοδος των Αραβικών Κρατών που θα αποφανθούν για την απόφαση Τραμπ. Να ευχαριστήσω για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία. Να ενισχυθεί η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

16:21
Κώστας Τσιτούνας

Ερντογάν για προσφυγικό: Η Ε.Ε. δεν μας έδωσε αυτά που υποσχέθηκε

Μας υποσχέθηκαν 3 + 3 δισεκατομμύρια και μας έδωσαν μόνο 850 εκατομμύρια

16:18
Κώστας Τσιτούνας

Ερντογάν: Τα θέματα του Αιγαίου μπορούν να λυθούν με συνομιλίες

Να μη μένουμε στο παρελθόν - Να προχωρήσουμε

16:18
Κώστας Τσιτούνας

Ερντογάν για Κυπριακό: Τις διαπραγματεύσεις τις χαλάει η ελληνοκυπριακή πλευρά

Οι τουρκοκύπριοι ήταν υπέρ της λύσης στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν ενώ οι ελληνοκύπριοι όχι. Θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή, βιώσιμη λύση και αυτό θέλει και η ελληνική πλευρά αλλά τίθονται θέματα ως υπεκφυγές της τελευταίας στιγμής.

16:17
Κώστας Τσιτούνας

Ερντογάν: Υπάρχει θέμα με το τζαμί στην Αθήνα

Υπάρχει το θέμα με το τζαμί. Στην Τουρκία δεν υπάρχει θέμα με την αποκατάσταση Εκκλησιών. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ελευθερία της πίστης. Τίθενται θέματα όμως στη Δ. Θράκη. Δεν πρέπει να συνεχίζουν να παραμένουν στο τραπέζι.

16:16
Κώστας Τσιτούνας

Ερντογάν: Δεν εποφθαλμιούμε στην εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved