Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Δείτε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα

Θωμάς Μόσχος

Εκλογές 2019: Όλα όσα συνέβησαν λεπτό προς λεπτό
EUROKINISSI

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE BLOG - Δείτε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας - Η μετάδοση των αποτελεσμάτων, οι δηλώσεις των νικητών και των ηττημένων και όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μετέδωσε έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr σας ενημέρωσε με απόλυτη ακρίβεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των κομμάτων.

Με τη μεγάλη ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.gr ανταποκρίθηκε στη μάχη της ενημέρωσης και για τις Εκλογές 2019.

Μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών μεταδώσαμε από τις 19:00 και μετά τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα (08/07/2019) με συνεχή ροή των αποτελεσμάτων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό όπως τις κατέγραψε από το πρωί της Κυριακής (07/07) το Newsbomb.gr:

23:45
Ελένη Κολιοφούτη

Εδώ τελειώνει η μαραθώνια LIVE μετάδοση του Newsbomb.gr.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019 σε όλη τη χώρα ΕΔΩ.

23:43
Ελένη Κολιοφούτη

Τηλεφωνική επικοινωνία Σημίτη - Γεννηματά

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, και της έδωσε συγχαρητήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα του κινήματος «στη δύσκολη εκλογική μάχη», σύμφωνα με παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σημίτης είπε στην κα Γεννηματά ότι είναι στη διάθεσή της για οποιαδήποτε πρωτοβουλία της.

23:23
Ελένη Κολιοφούτη

Μπακογιάννη: Νικητής είναι ο ελληνικός λαός

Στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, στη Χαλέπα Χανίων, γιόρτασε την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί με την οικογένειά της, φίλους της οικογένειας Μητσοτάκη και πολίτες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Σήμερα αυτό το ιστορικό σπίτι της Χαλέπας γιορτάζει. Και έχει κάθε λόγο για να γιορτάζει γιατί πραγματικά ο λαός εμπιστεύθηκε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έδωσε εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Μία μεγάλη νίκη, προσωπική επιτρέψτε μου να πω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος γύρισε την Ελλάδα τρεις φορές, κατάφερε να πείσει τους Έλληνες πολίτες να του δώσουν την εμπιστοσύνη τους, την θετική τους ψήφο και αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία.

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές, δεν υπάρχουν ηττημένοι, νικητής είναι ο ελληνικός λαός γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Εμείς εδώ, στα Χανιά, στην Κρήτη, έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε διπλά. Η Κρήτη έχει τον τέταρτο Κρητικό πρωθυπουργό. Ο δικός μου ρόλος θα είναι αυτός που είπα και παραμονές των εκλογών. Ο ρόλος του μαχόμενου βουλευτή, του υποστηρικτή του κυβερνητικού εργου, του ανθρώπου που θα έχει κύριο μέλημά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης».

23:03
Ελένη Κολιοφούτη

Τα συγχαρητήρια του Τσαβούσογλου στον Μητσοτάκη σε… τρεις γλώσσες

Μέσω τουίτερ συνεχάρη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά.

Στο μήνυμά του αναφέρει «συγχαίρω ειλικρινά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία. Πιστεύω ότι υπό την ηγεσία του, η φιλία μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω».

22:56
Ελένη Κολιοφούτη

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του

«Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει μια υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση» δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ακόμη πως ο κ. Τσίπρας άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης.

22:50
Ελένη Κολιοφούτη

Οριστικό: Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει το όριο του 3% και έτσι θα μείνει εκτός της νέας Βουλής, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic.

Με ενσωματωμένο το 77,20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, λαμβάνει ποσοστό 2,96% έναντι 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ποσοστό που της εξασφάλισε 18 έδρες.

22:34
Ελένη Κολιοφούτη

Πρωτιά της ΝΔ σε 49 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες

Προβάδισμα έχει η ΝΔ σε 49 εκλογικές περιφέρειες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε 10. Με ενσωματωμένο το 57% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ προηγείται στην Α΄ Αθηνών, στον Βόρειο και Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, στην Α΄ Πειραιώς, στην Ανατολική Αττική, στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων. Στην Ήπειρο προηγείται στις τρεις από τις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη στις τέσσερις από τις πέντε και στη Δυτική Ελλάδα στις δύο από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Τη μεγαλύτερη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ την πετυχαίνει στα παραδοσιακά «κάστρα» της, στην Λακωνία με 29,63% (49,84% έναντι 20,28%) και στις Σέρρες με 24,69% (49,89% έναντι 20,26%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επικρατεί και στις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης, στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών, στην Β΄ Πειραιώς, στη Δυτική Αττική, στην Αχαΐα, στην 'Αρτα και στην Ξάνθη. Η διαφορά του πάντως από την ΝΔ σε Λασίθι, Ρέθυμνο και 'Αρτα είναι κάτω από 1%, ενώ οριακό είναι το προβάδισμα της ΝΔ σε Εύβοια και Ηλεία.

Η «γαλάζια» παράταξη έχει τη μεγαλύτερη δύναμη στην Καστοριά (50,48%), στη Λακωνία (50,26%), στην Ευρυτανία (48,31%), στις Σέρρες (47,85%), στην Πιερία (46,54%), στη Χίο (45,53%), στην Καρδίτσα (45,29%) και στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών (44,58%).

Τα υψηλότερα ποσοστά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στις εκλογικές περιφέρειες Ηρακλείου (43,13%), Αχαΐας (40,55%), 'Αρτας (40,05%), Ξάνθης (38,67%), Δυτικού Τομέα Αθηνών (38,63%), Β΄ Πειραιώς (38,20%), Χανίων (37,96%) και Ρεθύμνης (37,23%).

Σε ό,τι αφορά στα μικρότερα κόμματα, τα υψηλότερα ποσοστά πετυχαίνουν το Κίνημα Αλλαγής στη Ροδόπη (21,94%), στο Λασίθι (15,51%) και στην Αργολίδα (15,10%), το ΚΚΕ στη Σάμο (13,85%) και στη Λέσβο (10,28%), η Ελληνική Λύση στη Φλώρινα όπου είναι τρίτο κόμμα με 7,14% και στη Δράμα (6,65%), η ΜέΡΑ25 στην Κέρκυρα (4,91%) και στα Χανιά (4,83%), ενώ η Χρυσή Αυγή στη Χαλκιδική με 5,21%.

22:32
Ελένη Κολιοφούτη

Μοσκοβισί: Ευχαριστώ τον Τσίπρα, συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική νίκη του.

«Ευχαριστώ τον @tsipras_eu που έκανε πολλά για τη χώρα του και για την Ευρώπη, συγχαρητήρια και κουράγιο στον @kmitsotakis για να συνεχίσει την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Η @EU_Commission θα είναι πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού», έγραψε ο Πιέρ Μοσκοβισί στον λογαριασμό του στο Twitter.

22:17
Ελένη Κολιοφούτη

Μητσοτάκης: Έχω επίγνωση της εθνικής ευθύνης

22:03
Ελένη Κολιοφούτη

Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved