ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι θα μας οδηγήσουν στο 3ο Μνημόνιο

Έτσι θα μας οδηγήσουν στο 3ο Μνημόνιο

Γερμανία και ΔΝΤ έχουν έτοιμο το σχέδιο και στριμώχνουν την Ελλάδα στα... σχοινιά!

Παρασκηνιακές συζητήσεις με την Ελλάδα απούσα πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε ΔΝΤ και ΕΕ. Κεντρικό θέμα φυσικά η Ελλάδα και τα επόμενα βήματα ώστε να “δεθεί χειροπόδαρα” η χώρα μας για ακόμα περισσότερα χρόνια.

Είναι πλέον προφανές πως οι δανειστές θέλουν να συνεχιστεί αυτή η ιδιόμορφη οικονομική κατοχή προς τη χώρα μας και παρά τις εξαγγελίες ότι βγαίνουμε επιτέλους από το τούνελ, μάλλον βυθιζόμαστε ακόμα περισσότερο στο βαθύ σκοτάδι.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν αντιληφθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα “δώσει όλα” γι' αυτό και θέτουν σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο.

Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων οι δανειστές θα κηρύξουν το πρόγραμμα “πραγματοποιηθέν” κατά ένα ποσοστό, πχ 60% και θα απελευθερώσουν το αντίστοιχο ποσοστό της δόσης.

Το ποσοστό αυτό όμως θα αντιστοιχεί σε ένα “επιστημονικά υπολογισμένο” χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, θα πρόκειται για ένα ποσό τέτοιο, ώστε προστιθέμενο στο πρωτογενές πλεόνασμα να αρκεί για την κάλυψη των ομολόγων που λήγουν στις αρχές Μαΐου.

MERKEL LAGARD

Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές δένουν αυτομάτως τα χέρια του Α. Σαμαρά που είχε αποφασίσει να διανείμει το πολυσυζητημένο πρωτογενές πλεόνασμα στην κοινωνία και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα επιστρέψει υπό συνθήκες ασφυκτικών δημοσιονομικών περιθωρίων που θα εξασθενήσουν την “αντίστασή” της απέναντι στην τρόικα και θα την καταστήσουν περισσότερο ευεπίφορη να αποδεχθεί μετά τις ευρωεκλογές τη διαιώνιση της παραμονής της τρόικας μέσα από ένα τρίτο Μνημόνιο.

Οι δανειστές θα χρησιμοποιήσουν για μια ακόμη φορά τις αδυναμίες της Ελλάδας εναντίον της, θα την στριμώξουν στα... σχοινιά και θα της επιβάλουν ακόμα ένα βάρβαρο μνημόνιο το οποίο είναι δεδομένο πως θα περιλαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα.

Πηγές των Βρυξελλών βεβαιώνουν πως αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο του κ. Σόιμπλε ο οποίος δεν παύει να μεταδίδει ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να ζήσει στην ευρωζώνη της λιτότητας χωρίς τον “χωροφύλακα” της τρόικας.

Αυτή τη φορά τα σχέδια της Γερμανίας ταυτίζονται ακριβώς με τα σχέδια του ΔΝΤ, αφού οι θέσεις του περί υψηλών αναγκών αναχρηματοδότησης των τραπεζών ερμηνεύονται ως δηλωτικές των ιδίων προθέσεων, για υπαγωγή της Ελλάδας σε τρίτο μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η συμφωνία με τρόικα-Σε ένα άρθρο οι διατάξεις στη Βουλή

Βρυξέλλες: Χωρίς Μνημόνιο δεν παίρνετε ευρώ!

ΣΟΚ: «Μαγειρεύουν» νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο

Νέα εμπλοκή με την τρόικα – Ανοιχτά όλα τα θέματα

Παραμένει το χάσμα με την τρόικα - Το πρωί οι νέες διαπραγματεύσεις

Δίνουν γάλα, φάρμακα, τριετίες για να «ηρεμήσουν» την τρόικα

Δίωρη διακοπή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα