ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας διόρισε αδελφή Καρανίκα και τον πιο… αδιόριστο!

Ο Τσίπρας διόρισε αδελφή Καρανίκα και τον πιο… αδιόριστο!

Το βαρέλι των αριστερών εξυπηρετήσεων από την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει πάτο, αλλά φαίνεται πως το Μαξίμου έχει αναγάγει σε… επιστήμη το «ξεμπέρδεμα με το παλιό» και τη σύσταση νέου κομματικού κράτους αριστερού… Δικαίου, διορίζοντας εκτός από συγγενείς και παλιά φιλαράκια, ακόμα και τον πιο… αδιόριστο!

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ο διορισμός του δημοσιογράφου της «Αυγής», Ματθαίου Τσιμιτάκη, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη πέρσι τον Ιανουάριο, δηλώνοντάς του προεκλογικά πως είναι αποφασισμένος να βάλει οριστικά τέλος στους «μετακλητούς»;

Δείτε το βίντεο της ντροπής που ο πρωθυπουργός θέλει να θάψει, αλλά δυστυχώς γι΄αυτόν έχει περάσει στην… αιωνιότητα του διαδικτύου:

Ακόμα και η Αριστερά φαίνεται λοιπόν πως δεν μπορεί να αντισταθεί στη γλύκα της εξουσίας, βουτώντας, μέχρι τον αγκώνα, το χέρι στο βάζο με το μέλι!

Την ώρα λοιπόν που πετσοκόβονται συντάξεις και τα σπίτια των Ελλήνων παραχωρούνται στα κοράκια των ξένων funds, o κ. Τσιμιτάκης εξαργύρωσε τον αγώνα και την πίστη υπέρ ΣΥΡΙΖΑ με μια θεσούλα στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, και μάλιστα με απόφαση και υπογραφή του ίδιου του Τσίπρα, αφού αυτός φαίνεται πως έμεινε ευχαριστημένος από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, 11 μέρες πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 89 που δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2016, ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο κ. Τσιμιτάκης διορίζεται ειδικός συνεργάτης στη συγκεκριμένη θέση, έχοντας μάλιστα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου.

Και μπορεί ο διορισμός ενός δημοσιογράφου σε Γραφείο Τύπου να μην είναι κάτι το κατακριτέο, ωστόσο αυτό που εξοργίζει είναι η υποκρισία, τα ψέματα, αλλά και η… ειρωνεία της υπόθεσης, αφού στον κ. Τσιμιτάκη ο Αλέξης Τσίπρας διατράνωνε πως θα βάλει τέλος στο κομματικό κράτος και στους μετακλητούς υπαλλήλους: μια αθεράπευτη πληγή της ήδη βαριά τραυματισμένης ελληνικής οικονομίας….

«Εμείς λέμε ότι αυτό θα σταματήσει, πρέπει να σταματήσει. Δεν θα σταματήσει επειδή δεν έχουμε εμείς ανθρώπους να φέρουμε μαζί μας. Θα σταματήσει διότι εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη μαζί μας», δήλωνε κάποτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν εξαπολύσει τα πυρά του στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το βόλεμα των δικών τους: «Εμπιστοσύνη στη Δημόσια Διοίκηση. Αποσυμφόρηση από στρατιές συμβούλων. Θα γίνουμε κανονικό κράτος».

Λόγια που ο πρωθυπουργός «διπλοκλείδωσε» στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και των ανεκπλήρωτων προεκλογικών δεσμεύσεων. Για κάθε μία, μάλιστα, από αυτές φαίνεται πως φρόντισε να… διορίσει ένα καλό φιλαράκι από τα παλιά, αφού ο καλός Συριζαίος δεν ξεχνά όταν αναλαμβάνει η Πρώτη Φορά Αριστερά!

Συγγενείς, φίλοι, κομματικά στελέχη, μέλη της Νεολαίας βρήκαν έτσι δουλειά ως μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία υπουργών, βουλευτών ή σε άλλα γραφεία του Δημοσίου, έχοντας το ηθικό… πλεονέκτημα του Αριστερού που διατυμπάνιζε σε κάθε ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του.

Διόρισαν και την αδελφή Καρανίκα στον ΟΛΘ

adelf karanika

Μέσα σε όλα, η υπόθεση… Καρανίκα, του διάσημου πλέον συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, φαν της Ελένης Μενεγάκη και θαυμαστή των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, παίρνει νέα διάσταση, αφού στο Δημόσιο φαίνεται ότι «βολεύτηκε» και η αδελφή του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας, η Ξανθίππη Καρανίκα, η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής τον Μάιο του 2012 στην Ημαθία, προσελήφθη τον περασμένο Μάιο ως γραμματέας του προέδρου του ΟΛΘ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, την κυρία Καρανίκα επέλεξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΘ και σημερινός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, όταν εκείνος αναζητούσε γραμματέα για τις νέες του αρμοδιότητες.

«Η κυρία Καρανίκα προσλήφθηκε μέσω εργολαβίας, αφού προσλήψεις στον ΟΛΘ δεν γίνονται, στο πλαίσιο των λεγόμενων "εργολαβικών προσλήψεων βοηθητικών ενεργειών"», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, βάσει του οποίου ο μεικτός μισθός της ανέρχεται σε 586 ευρώ, ενώ οι «καθαρές» απολαβές της φτάνουν τα 540 ευρώ.

Η κυρία Καρανίκα, η οποία δεν ήταν υποψήφια βουλευτής το 2015, εδώ και χρόνια εργαζόταν σε διάφορες εργολαβίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις