ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου εναντίον... δημοσκοπήσεων: «Δεν λένε την αλήθεια»

Μαξίμου εναντίον... δημοσκοπήσεων: «Δεν λένε την αλήθεια»

Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και δίνουν τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε σταθερά υψηλά επίπεδα, υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή τους κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να αποδομήσουν τις εταιρείες δημοσκοπήσεων θέτοντας ζήτημα εγκυρότητας και τονίζοντας το χρονικό των αστοχιών κατά τις περιόδους των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 -όπου καταγράφηκαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις εκτιμήσεις και το τελικό αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτά τα «αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων, πολύ περισσότερο όταν οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα στη διαμόρφωση πολιτικού κλίματος».

Τέλος οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν τι έλεγαν οι σχετικές δημοσκοπήσεις «και, μάλιστα, αυτές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες κρίνονται ως προς την εγκυρότητά τους με βάση το τελικό αποτέλεσμα».

Προφανώς αυτό που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση είναι η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή, ένα αμιγώς κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και σε αυτή καταγράφεται ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις