ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Άνοιγμα στην κοινωνία για αναζήτηση νέων στελεχών

ΝΔ: Άνοιγμα στην κοινωνία για αναζήτηση νέων στελεχών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το μητρώο στελεχών μέσω του οποίου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορέσει να στελεχώσει τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση η οποία θα δώσει στην αξιωματική αντιπολίτευση τη δυνατότητα να ρίξει τα «δίχτυα» της όσο πιο μακριά γίνεται και κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να συμβάλει στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας να υποβάλει σχετικό αίτημα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ananeosi.nd.gr.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όλοι οι πολιτευτές θα περάσουν από την «κρησάρα» της αξιολόγησης ενώ τόνισε ότι καθώς έχει περάσει το 18μηνο πρέπει να εφαρμοστεί ο σταυρός στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ευχαριστώ που είστε εδώ, στην παρουσίαση του Μητρώου των Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεγάλο ερώτημα στο οποίο καλούμαστε, ως Κόμμα, ως πολιτικός οργανισμός, να απαντήσουμε, είναι πως κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία. Είχαμε την ευκαιρία, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να παρουσιάσουμε αναλυτικά, τον πολιτικό μας σχεδιασμό, τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, για το πως θα συγκροτήσουμε μια μεγάλη, μία πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Και εξακολουθούμε να πιστεύουμε – και καθημερινά το πιστεύουμε πιο έντονα – ότι ο βασικός πολιτικός εκφραστής αυτής της πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας, μπορεί να είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Το τι θα κάνουμε, λοιπόν, αρχίσαμε να το λέμε. Και βέβαια ο προγραμματικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, θα εξειδικεύεται τις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορούμε, σχετικά σύντομα, να έχουμε παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες, ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τις οποίες και θα μπορούμε να υλοποιήσουμε, όταν με το καλό γίνουμε Κυβέρνηση.

Αυτό, όμως, για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει ακόμα πολύ – και για αυτό θέλω να μιλήσω σήμερα – είναι με ποιους θα τα κάνουμε όλα αυτά. Το πρόβλημα εμπιστοσύνης, το οποίο αντιμετωπίζουν όλα τα πολιτικά Κόμματα, είναι δεδομένο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σήμερα την πολιτική συνολικά, αλλά και τα πολιτικά Κόμματα, ως τους βασικούς φορείς έκφρασης και πολιτικής δράσης, με πολύ μεγάλη καχυποψία. Και να το πούμε πολύ απλά. Θωρούν οι πολίτες τα Κόμματα ως κλειστά συστήματα. Αυτή η παρατήρηση δεν αφορά μόνο τους πολίτες, οι οποίοι εξαντλούν την ανάμειξή τους στα κοινά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Αφορά και πάρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν, θα είχαν τη διάθεση να συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στα κοινά, αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Και ακριβώς αυτό το χάσμα, μεταξύ διάθεσης πολιτικής προσφοράς και ανάμειξης στα κομματικά δρώμενα και δυνατότητας των Κομμάτων να μπορούν να συνομιλήσουν με αυτούς τους πολίτες, έρχεται και γεφυρώνει η σημερινή πολιτική πρωτοβουλία.

Τι μας λένε, λοιπόν, οι πολίτες. Και θα πρέπει εδώ πέρα να είμαστε πολύ ειλικρινείς όταν δρομολογούμε παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στο πολιτικό άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας. «Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχουν, επιτέλους, νέοι άνθρωποι μαζί σας; Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει σε ισορροπίες μέσα στο Κόμμα και δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν θέλει να προσελκύσει καινούριες δυνάμεις; Πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε»;

Αυτά τα ακούμε συνέχεια. Είναι ένας προβληματισμός της κοινωνίας των πολιτών, τον οποίο και ακούω, του οποίου και εγώ γίνομαι κοινωνός. Και, σε μεγάλο βαθμό, ανταποκρίνεται στην αλήθεια, στην πραγματικότητα. Σε Κόμματα τα οποία χρίστηκαν, εδώ και πολλές δεκαετίες, ως συστήματα διαχείρισης εξουσίας, τα οποία όμως δεν είχαν τη δυνατότητα να γεφυρώσουν το πολύ μεγάλο κενό το οποίο υπάρχει σήμερα, μεταξύ της κομματικής δομής και μιας κοινωνίας των πολιτών, η οποία έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά πολύ συχνά δεν ξέρει πως να το κάνει.

Όταν εκλέχτηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – είχα δεσμευτεί προσωπικά σε μια μεγάλη ανανέωση. Όχι μόνο σε ιδέες, αλλά και σε πρόσωπα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι – κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – είχα χρησιμοποιήσει τη φράση «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μαγαζί γωνία, χωρίς εμπόρευμα». Και όταν αναφερόμουν στο εμπόρευμα ενός Κόμματος, αναφερόμουν, αφενός στις ιδέες του, στον προγραμματικό του λόγο, και αφετέρου στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα, όχι απλά ως φορείς νέων ιδεών, αλλά και ως εκφραστές εφαρμοσμένης πολιτικής.

Αυτήν, λοιπόν, τη δέσμευση για μια ουσιαστική ανανέωση οφείλουμε να την κάνουμε πράξη. Διότι εκλέχτηκα, ακριβώς ανταποκρινόμενος σε αυτό το αίτημα των νεοδημοκρατών, των 400.000 νεοδημοκρατών, οι οποίοι, προσήλθαν σε μια ανοικτή εκλογική διαδικασία και με τίμησαν με την επιλογή τους.

Τι έχουμε κάνει, λοιπόν, μέχρι σήμερα σε αυτήν την κατεύθυνση; Έχουμε, ήδη, αναλάβει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες, τις οποίες θα ήθελα να υπενθυμίσω.

Πρώτον, όσον αφορά στην τεχνοκρατική υποστήριξη του προγραμματικού μας λόγου. Είχαμε την ευκαιρία, στους πρώτους δύο μήνες από τότε που ανέλαβα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να κάνουμε ένα open call, μια ανοιχτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την κατάρτιση του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε λάβει, ήδη, πάνω από 1.000 βιογραφικά, ανθρώπων οι οποίοι υποστηρίζουν την προγραμματική μας δουλειά. Και αυτή τη στιγμή, 35 Ομάδες Εργασίας λειτουργούν τακτικά, επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και, στη συνέχεια, τις θέτουν στην κρίση μου, αλλά και στην κρίση των οργάνων του Κόμματος.

Ταυτόχρονα, εκτός από το άνοιγμα σε τεχνοκρατικά στελέχη, κάναμε και ένα πολύ γενναίο και τολμηρό άνοιγμα ως προς την χρηματοδότηση του Κόμματος. Για πρώτη φορά - και το τονίσαμε - εισαγάγαμε την έννοια της ηλεκτρονικής πληρωμής και της στήριξης του Κόμματος, μέσα από το πρόγραμμα «λίγα από πολλούς». Μέχρι στιγμής, πάνω από 3.000 μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έχουν προσφέρει σχετικά μικρά ποσά στο Κόμμα, για να υποστηρίξουν την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης.

Αυτή είναι μία προσπάθεια η οποία – θέλω να το τονίσω – βρίσκεται στην αρχή της. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει παραπάνω από 420.000 ενεργά μέλη. Εάν 100.000 από αυτούς – το ένα τέταρτο δηλαδή – ήταν διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη Νέα Δημοκρατία ένα ποσό της τάξης των 20 ευρώ, αυτό θα σήμαινε 2.000.000 ευρώ το χρόνο, άμεση χρηματοδότηση από τα μέλη μας. Είναι ένα ποσό το οποίο μας επιτρέπει να καλύψουμε πλήρως τις λειτουργικές μας δαπάνες, χωρίς να αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε μεγάλες χορηγίες. Μας επιτρέπει, επίσης, να αποδεσμεύσουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να αποπληρώνουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Αυτή η πρωτοβουλία, καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο, θα ενταθεί και πάλι. Σκοπός μας, είναι να μπορούμε να περάσουμε σε ένα μοντέλο χρηματοδότησης των Κομμάτων, το οποίο θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό το οποίο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, μέσα από το πρόγραμμα «συμμετέχω», οργανώσαμε, με έναν πιο ορθολογικό τρόπο, την εθελοντική συμμετοχή πολλών φίλων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θέλουν να υποστηρίξουν το Κόμμα μέσα από εθελοντική δουλειά. Έχουμε, ήδη, σχεδόν 3.000 στελέχη, τα οποία ενεγράφησαν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Υποστηρίζουν το έργο και των 10 Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας, με μία σειρά από παράλληλες δράσεις, πολλές από τις οποίες έλαβαν χώρα και στην προετοιμασία για τη Δ.Ε.Θ. Αλλά και δράσεις οι οποίες συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται και θα ξεδιπλώνονται τους επόμενους μήνες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ως Νέα Δημοκρατία, να μπορούμε να αποκτήσουμε έναν σωστό τρόπο διαχείρισης του εθελοντικού προσωπικού.

Έρχομαι τώρα στο αντικείμενο της σημερινής παρουσίασης: Τη δημιουργία ενός Μητρώου Πολιτικών Στελεχών. Το τέταρτο, δηλαδή, βήμα σε αυτήν την αλυσίδα, την οποία περιέγραψα. Το πρώτο αφορά τεχνοκράτες, το δεύτερο αφορά οικονομική χρηματοδότηση, το τρίτο αφορά εθελοντές, το τέταρτο και, κατά την άποψή μου, το πιο σημαντικό αφορά τα ίδια τα πολιτικά στελέχη, τα οποία θέλουμε να υποστηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών; Είναι απολύτως απαραίτητο, ως Νέα Δημοκρατία, να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε νέα πρόσωπα και να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά στελεχών. Μία νέα γενιά στελεχών, η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο στον μικρόκοσμο της Αθήνας, ίσως και της Θεσσαλονίκης. Αλλά μία νέα γενιά στελεχών με παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και, βέβαια, μία νέα γενιά στελεχών, τα οποία, αφότου περάσουν από τη διαδικασία αξιολόγησης του πολιτικού μητρώου, θα μπορούν να είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Σκοπός μας είναι να ανοίξουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη τα οποία δεν γνωρίζουμε – το τονίζω αυτό – και όχι στα ήδη ενεργά πολιτικά στελέχη. Τους βουλευτές τους γνωρίζουμε, τους πολιτευτές τους γνωρίζουμε, τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους τους γνωρίζουμε. Είμαστε, όμως, απολύτως πεπεισμένοι ότι υπάρχει στην κοινωνία των πολιτών ένα «χρυσωρυχείο» ανθρώπων δραστήριων, με κοινωνική παρουσία, με επαγγελματική επάρκεια, με πολιτική ευαισθησία, με πολιτικό κριτήριο, που θα ήθελαν – υπό προϋποθέσεις – να ασχοληθούν με τα κοινά. Και οι οποίοι απλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν και δεν ξέρουν πως να έρθουν σε επαφή με τα Κόμματα. Και επιμένω πάρα πολύ σε αυτήν ακριβώς τη διαπίστωση.

Τα Κόμματα σήμερα, δυστυχώς, δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες. Και ο λόγος που δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες, είναι διότι πολλοί οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετέχουν σε μία κομματική δομή αισθάνονται, ότι τα Κόμματα αφορούν μόνο τους κολλητούς και τους φίλους. Ότι, δηλαδή, στην ουσία μόνο οι κολλητοί και οι φίλοι, αυτοί οι οποίοι είχαν πάντα πρόσβαση και γνωριμίες, μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν από ένα Κόμμα κάποιου είδους ακρόαση και κάποια δυνατότητα για συμμετοχή αύριο σε ένα ψηφοδέλτιο.

Για να το πω πολύ απλά και «επαναστατικά»: Δεν είναι δυνατόν όποιος έχει πρόσβαση, ας πούμε, στον τρίτο όροφο της Πειραιώς, στο γραφείο του Προέδρου, να είναι αυτός που θα έχει προνομιακή μεταχείριση σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή του αύριο σε ένα ψηφοδέλτιο. Χρειαζόμαστε διαδικασίες, δομές, μηχανισμούς αξιολόγησης και κυρίως, τη βεβαιότητα σε όλη την κοινωνία, ότι είμαστε ένα Κόμμα το οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του διαφορετικά από ό,τι το έκανε μέχρι σήμερα.

Αυτό, λοιπόν, είναι το βασικό πρόβλημα. Ότι υπάρχουν άνθρωποι – είμαστε πεπεισμένοι για αυτό και τους συναντάω συνέχεια στις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα – οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με τη Νέα Δημοκρατία. Θα ήθελαν, με κάποιο τρόπο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν ή δεν ξέρουν αν θα τύχουν αξιοκρατικής αξιολόγησης. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να αντιμετωπίσει το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, έτσι όπως το έχουμε οργανώσει.

Με απλά λόγια: Η Νέα Δημοκρατία αποκτά, για πρώτη φορά, μία συγκεκριμένη στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Τα Κόμματα είναι οργανισμοί οι οποίοι παράγουν πολιτική. Τα Κόμματα, ταυτόχρονα όμως, είναι και οργανισμοί που, στο κέντρο τους, έχουν τα στελέχη τους. Τα Κόμματα είναι οι άνθρωποί τους. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν είναι κάτι λιγότερο. Αλλά για να μπορούν τα Κόμματα να λειτουργήσουν με έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, χρειάζονται δομή, χρειάζονται οργάνωση, χρειάζονται διαδικασίες, χρειάζονται συγκεκριμένους ρόλους. Και χρειάζονται, βέβαια, και εσωτερικά συστήματα αξιολόγησης και επιμόρφωσης, τα οποία θα μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό μας πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι το κάναμε μέχρι σήμερα. Με κριτήρια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και όχι επειδή κάποιος μπορεί να είναι κολλητός κάποιου ή φίλος κάποιου άλλου.

Θέλω να επιμείνω και πάλι στην έννοια της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση, από τη φύση της, είναι μία διαδικασία η οποία ενέχει υποκειμενικά κριτήρια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, ειδικά όταν συζητάμε για διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να τυποποιηθούν εύκολα και δεν μπορούν να ποσοτικοποιηθούν. Η σύγχρονη επιστήμη, όμως, και κυρίως η επιστήμη της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να έχουμε πολλά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορούμε αυτήν, ακριβώς, την αξιολόγηση να την κάνουμε με τον πιο – όσο το δυνατόν – αντικειμενικό και τεχνοκρατικό τρόπο.

Γι’ αυτό και, για πρώτη φορά, η Νέα Δημοκρατία αποκτά στο οργανόγραμμά της μία Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων – κάτι το οποίο κρίνω ότι είναι απολύτως απαραίτητο – και μέσα από αυτή τη Διεύθυνση αποκτά και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να μπορεί να υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις με αποτελεσματικότητα, ανταποκρινόμενη πάντα στο καθοριστικό αίτημα των πολιτών για ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Θα ήθελα, τώρα, να δώσω το λόγο στην κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα, μία καταξιωμένη επαγγελματία στο χώρο της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει αναλάβει χρέη Διευθύντριας σε αυτήν τη νέα Διεύθυνση, την οποία έχουμε αναπτύξει, και θα παρουσιάσει, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, το πρόγραμμα και την πλατφόρμα του Πολιτικού Μητρώου της Νέας Δημοκρατίας.

Εισήγηση της κυρίας Ρεβέκκας Πιτσίκα, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων της Νέας Δημοκρατίας

Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων: Μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπο – υπερβολικό. Είναι, όμως, αναγκαίο για ένα σύγχρονο ζωντανό οργανισμό, όπως η Νέα Δημοκρατία. Για ένα Κόμμα από τους πολίτες και για τους πολίτες. Αναγκαίο για να εμπλουτιστεί η Παράταξη με νέο αίμα, να αυξήσει τη δυναμική της με νέα πρόσωπα, με ανθρώπους που είναι έξω από τα τείχη της πολιτικής, που έχουν διακριθεί κοινωνικά, επαγγελματικά, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας χρειάζεται ανανέωση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την φρεσκάδα και την ορμή που θα δώσουν στην συλλογική προσπάθεια νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Πολίτες που έχουν απογοητευτεί από τη στασιμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη των πολιτικών, αλλά που έχουν πολλά να προσφέρουν στο σύνολο. Είναι αυτοί που θέλουμε να έρθουν στην οικογένεια μας. Να μοιραστούν τις αγωνίες μας. Να χαράξουμε μαζί τις νέες πολιτικές και το μέλλον των παιδιών μας.

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν με δυσπιστία το πολιτικό σύστημα. Που είναι απογοητευμένοι. Που δεν μπήκαν ποτέ στις κομματικές λογικές και δεν περίμεναν σε κομματικούς προθαλάμους, αλλά που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν. Και που θέλουν να προσφέρουν.

Θέλουμε να δεσμεύσουμε τους άξιους στο όραμα της Νέας Δημοκρατίας. Να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα κάθε πολίτη που θέλει να ενεργοποιηθεί και να προσφέρει, χτίζοντας στο αύριο της χώρας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από δομημένες διαδικασίες προσέλκυσης, επιλογής, επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης στελεχών και εθελοντών. Γιατί η αξιολόγηση, η συνεχής αξιολόγηση είναι βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του στελεχιακού δυναμικού μας: Δεν μπορείς να βελτιώσεις ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις. Η αξιολόγηση δεν αποτελεί στείρα κριτική, κοιτάει στο μέλλον.

Και βέβαια θέλουμε δομές λειτουργικές, ευέλικτες και αποτελεσματικές, που να εξυπηρετούν τον κοινό στόχο, να έχουν γνώμονα το αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, ένα Κόμμα θα έχει δομημένη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, που θα διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της προσέλκυσης, αξιολόγησης και επιλογής των νέων στελεχών μας και την ανάπτυξη του καθενός από εμάς. Θέλουμε να δεσμεύσουμε τους καλύτερους αυτής της χώρας στο όραμα της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της χώρας μας.

Κομβικό σημείο στην προσέλκυση νέων προσώπων είναι το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά δεν τους γνωρίζουμε. Και τους δίνουμε τη δυνατότητα μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία και την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ananeosi.nd.gr να μας πουν «Είμαστε εδώ, θέλουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, να γίνουμε κομμάτι σας».

Σχετικές ειδήσεις