ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι επίσημο: Διήμερη επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο

Είναι επίσημο: Διήμερη επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο

Την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνατον επόμενο μήνα, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, επιβεβαίωσε και επίσημα ο Λευκός Οίκος.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες του για ελάφρυνση του χρέους, μετά και το «άκυρο» από τους Ευρωπαίους, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Νοεμβρίου για να συζητήσουν τόσο για την προσφυγική κρίση, όσο και για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιωσιμότητας, στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως τονίζεται επίσης, ο Ομπάμα «στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, θα επιβεβαιώσει την αντοχή των δημοκρατικών αξιών, οι οποίες έχουν συμβάλει τόσο πολύ στο να φέρουν ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη και τον ευρύτερο κόσμο», ενώ «θα κάνει σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στη Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως γνωστοποίησε, δε, αργότερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αθήνα το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις