ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόσωπα και αποχωρήσεις στη Β' Αθήνας

Νέα πρόσωπα και αποχωρήσεις στη Β' Αθήνας

Νέο σκηνικό διαμορφώνεται στην δεύτερη περιφέρεια της Αθήνας για το ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι αποχωρήσαντες ή διαγραφέντες βουλευτές εκλέχτηκαν εκεί.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια της Ευρώπης άσκησε, καθώς φαίνεται, την μεγαλύτερη πίεση απ’ οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ελλάδα .

Έτσι το ΠΑΣΟΚ μετράει συνολικά έξι απώλειες συν την παραίτηση της Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη. Οι βουλευτές αυτοί είναι οι Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Δημαράς, Μιλένα Αποστολάκη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου και Σοφία Σακοράφα.

Στο πεδίο της μάχης της Β' Αθήνας πρόκειται να πέσει μετά τις αποχωρήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, αφού αποφάσισε να αφήσει μετά από τριάντα χρόνια την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία και να δοκιμαστεί στους ψηφοφόρους του κέντρου.

Δεύτερη σίγουρη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της δεύτερης περιφέρειας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μετά από μεγάλη περιπλάνηση σε Α' Αθήνας και Υπόλοιπο Αττικής, αποφάσισε τελικά να δηλώσει το «παρών» και αυτός στη Β'.

Παρά τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης έχει αποφασίσει για ακόμη μία φορά να κατέβει βουλευτής στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, αυτή θα είναι η τελευταία φορά, ενώ οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να ξεπερνάει σε σταυρούς τον δεύτερο κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρωτιά, αντίθετα δυσκολία να αντιμετωπίσουν -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- οι κκ. Πρωτόπαπας, Γείτονας και Βούρος.