ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει κάνει… γαργάρα το χρέος

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει κάνει… γαργάρα το χρέος

Μία ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Σακελλαρίδη για τα αποθεματικά των ταμείων, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας "αξιοποιώντας" τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

«Οι ευθύνες των συνδικαλιστικών/κομματικών διοικήσεων των ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το PSI, όπως το έκανε το ΙΚΑ (που πήγε το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100%, αλλά στο 130%), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν».

Συνεχίζοντας τα «πυρά» προς την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, αφού υπογραμμίζει ότι «τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε, αλλά τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες», καταλήγει:

«Καλό είναι στην κυβέρνηση να θυμούνται ότι το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος, το μείζον θέμα που έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο, "γαργάρα" η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου - Βαρουφάκη».

Σχετικές ειδήσεις