ΚΚΕ: Η Ε.Ε συνεχίζει να εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία

Newsroom Newsroom

ΚΚΕ: Η Ε.Ε συνεχίζει να εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία

Πρόσχημα για νέες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή αποτελούν οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε για το μεταναστευτικό, εκτιμά το ΚΚΕ, κρατώντας την ίδια στιγμή χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, αφού παρέμεινε ανέπαφος ο Κανονισμός «Δουβλίνο 2 και 3».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δίνει εντολή για στρατιωτικές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να προλάβουν στη γωνία τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα στο μεταξύ τους ανταγωνισμό, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή». Μετά την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και τους «τζιχαντιστές» το νέο πρόσχημα είναι η «παράνομη μετανάστευση» και η «καταπολέμηση των δουλεμπόρων» αναφέρει.

Οι δε αποφάσεις της Συνόδου για «ενίσχυση όλων των μηχανισμών άγριας καταστολής προσφύγων και μεταναστών, όπως η Shenghen, η FRONTEX, η Εuropol κ.α» χαρακτηρίζονται «πρόκληση», καθώς η «δολοφονική δράση τους αποδεδειγμένα έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο».

«Οι αποφάσεις αυτές όχι μόνο αφήνουν ανέπαφο όλο το νομικό οπλοστάσιο σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων συμπεριλαμβανομένου και του Κανονισμού Δουβλίνο 2 και 3, αλλά προχωρούν σε περαιτέρω φακέλωμά τους μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Με όλους αυτούς τους κανονισμούς η Ε.Ε θα συνεχίσει να κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα ή την Ιταλία, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν προορισμό άλλες χώρες».

«Τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δεν θα χτυπηθούν με την ένταση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων αλλά αντίθετα θα τα γιγαντώσουν ανεβάζοντας τις τιμές των δουλεμπόρων που θα χρησιμοποιούν ακόμα πιο ριψοκίνδυνα δρομολόγια με νέες πολύνεκρες τραγωδίες. Άλλωστε ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί η ΕΕ με την "ελευθερία κίνησης εργατικού δυναμικού" και την "κινητικότητα" τρέφεται από την εκμετάλλευση των μεταναστών και προσφύγων με την οποία θησαυρίζουν τα μονοπώλια».

Παράλληλα, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνυπέγραψε τη συμφωνία, καθώς οι «επικίνδυνες» αποφάσεις «επιτείνουν το αδιέξοδο στο ζήτημα της μετανάστευσης και με την επιχείρηση εξωραϊσμού και συγκάλυψης τους στο όνομα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»».

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος σε σύγκρουση με την ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες. Άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή στις στρατιωτικές αποστολές που εξαγγέλθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής. Να καταργηθούν η Shenghen, η FRONTEX, οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών» είναι τα μέτρα που προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved