ΚΟΜΜΑΤΑ

Κακλαμάνης: Να γίνει άμεσα τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Κακλαμάνης: Να γίνει άμεσα τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Υπάρχει απόσταση από τονΣΥΡΙΖΑαλλά θα σας υπενθυμίσω ότι η απόσταση αυτή ήταν 26 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ του έδιναν οι δημοσκοπήσεις 44% και εμάς 18%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τώρα στα εκλογικά του ποσοστά κι εμείς είμαστε γύρω στο 20-22%»,είπε οβουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας το πρόσφατο αποτέλεσμα δημοσκοπήσεων.

«Ρωτάτε τώρα έναν παραδοσιακό άνθρωπο της παράταξης αν συμβιβάζεται με το 20 ή το 22%. Η απάντηση είναι όχι. Δεν συμβιβάζομαι. Η παράταξη αυτή έχει μάθει ή να είναι στην εξουσία ή να προετοιμάζεται με αξιόπιστο τρόπο να αναλάβει ξανά, με τη θέληση του ελληνικού λαού, την εξουσία. Με 20 και 22% εγώ δεν συμβιβάζομαι" τόνισε και συνέχισε:

"Γι' αυτό και έχω πει και το ξαναλέω και σήμερα, πρώτα προετοιμάζεσαι για την αναγέννηση της παράταξης και η αναγέννηση δεν μπορεί παρά να περάσει από την επιστροφή από τις ρίζες της, το τονίζω και θα το λέω συνεχώς, από όχι έκτακτο, αλλά τακτικό συνέδριο, γιατί το έκτακτο συνέδριο πάει με τη σύνθεση του προηγουμένου συνεδρίου που αντικειμενικά αυτή πλέον δεν είναι αντιπροσωπευτική», ανέφερε στο Real FM.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, «και αφού γίνουν αυτά μετά μπαίνει το θέμα και το ερώτημα: "ποιος είναι αυτός που μπορεί πλέον το καράβι να το οδηγήσει με μεγαλύτερη επιτυχία;". Και εκεί να πούμε ότι θα πρέπει όποιος φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία να βγει φανερά και να το πει. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να φύγει ο Σαμαράς για να έλθει κάποιος που έχει επιλεγεί όχι μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες του κόμματος και της παράταξης, αλλά από εξωθεσμικούς παράγοντες, γιατί κάτι τέτοια ακούω. Η ΝΔ και η παράταξη αυτή δε θα γίνει ποτέ κόμμα λόρδων και αριστοκρατών».