ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνάκης: Oι δανειστές επαναφέρουν ζητήματα που είχαν βγει εκτός

Κορωνάκης: Oι δανειστές επαναφέρουν ζητήματα που είχαν βγει εκτός

Τη θέση ότι η λύση πρέπει να είναι συμβατή με τις κόκκινες γραμμές σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ,Τάσος Κορωνάκης.

Είμαστε πρόθυμοι να βρεθεί λύση, αλλά πρέπει να είναι σύμφωνη με την εντολή που έχουμε πάρει

«Είμαστε πρόθυμοι να βρεθεί λύση, αλλά πρέπει να είναι σύμφωνη με την εντολή που έχουμε πάρει, πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια, ειδικά για εμάς το θέμα των εργασιακών είναι πολύ κομβικό. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα μοντέλο που στην αγορά εργασίας οι συνθήκες είναι ζούγκλα», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας κόκκινη γραμμή την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

«Χθες είχαμε ένα εργατικό ατύχημα και σήμερα έξι άνθρωποι είναι στο νοσοκομείο και την εντατική.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μ’ ένα μοντέλο που η αγορά εργασίας γίνεται ζούγκλα. Αυτό δεν είναι συνθήκες ανάπτυξης. Αυτές είναι συνθήκες υπερεκμετάλλευσης. Άρα το ελάχιστο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να διαπραγματευτούν τη θέση τους. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε πίσω από αυτό».

Επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κάνει μείωση των συντάξεων, δεν γίνεται να πληρώνουν όλο οι ίδιοι και ίδιοι συνέχεια», ο κ. Κορωνάκης, μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως οι δανειστές προσπαθούν να κερδίσουν όσο περισσότερα μπορούν και επαναφέρουν ζητήματα που είχαν βγει εκτός.

«Το δεύτερο κομβικό για εμάς είναι, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι το βάρος. Άρα δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κάνει περικοπές στις συντάξεις. Οι συντάξεις έχουν περικοπεί πάρα πολύ, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε λοιπόν σε μια πορεία, που το βάρος της κρίσης θα σηκώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι», τόνισε συγκεκριμένα.

«Επεξεργαζόμαστε προτάσεις, θα κάνουμε υποχωρήσεις, σεβόμενοι τους κανόνες, ακόμα και αν διαφωνούμε. Είπαμε ότι θα συζητήσουμε αλλά και οι δανειστές πρέπει να σεβαστούν την εντολή που μας έχει δώσει ο λαός», σημείωσε και θέτοντας όλους απέναντι στις ευθύνες τους είπε «η εντολή ήταν λύση εντός ευρώ, χωρίς λιτότητα και για αυτό σε αυτά τα πλαίσια θα έπρεπε να έχουμε τη στήριξη όλων των πολιτών δυνάμεων. Είναι μια διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά γίνεται με αυτούς τους όρους και για αυτό έχει τη στήριξη της κοινωνίας».

Σχετικές ειδήσεις