ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκβιασμός Σαμαρά για να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ

Εκβιασμός Σαμαρά για να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ

Σε ένα ιδιόμορφο όσο κι επικίνδυνο (για τη συνοχή της συντηρητικής παράταξης) μπρα ντε φερ εξελίσσεται η μάχη της διαδοχής στη Ν.Δ., για την οποία σας έχουμε ενημερώσει, αφού η διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα ψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα με τους εταίρους αρκεί να μείνει στην καρέκλα!

Πλέον έχουν απελευθερωθεί στελέχη τα οποία απαιτούν συνέδριο και θέτουν θέμα διαδοχής.

Από τη μεριά του ο Αντ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, διαμηνύει ότι θα παραμείνει αρχηγός της Ν.Δ. και απειλεί με διάσπαση αν «τολμήσουν» τα στελέχη τα οποία διαφωνούν να επιμείνουν στα αιτήματά τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ευρώπη με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υψηλόβαθμα στελέχη με θεσμικές θέσεις στην Ε.Ε., επιχείρησε έναν εκβιασμό.

Όταν συγκεκριμένα του ζητήθηκε να υπερψηφίσει τη συμφωνία που θα κλείσει η κυβέρνηση με τους εταίρους, απαίτησε σε αντάλλαγμα να βοηθηθεί ώστε να παραμείνει αρχηγός της Ν.Δ.!

Αυτό το πρωτοφανές αίτημα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τίθεται σε στελέχη του ΕΛΚ, είναι –πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες- «έμπνευση» του στενού συνεργάτη του Σαμαρά Χρ. Λαζαρίδη, με το εξής μάλιστα «σατανικό» σκεπτικό:

«Αν Ντόρα, Δένδιας, Στυλιανίδης και οι άλλοι που σε αμφισβητούν δεχτούν την απαίτησή σου και ψηφίσουμε όλοι μαζί τη συμφωνία, τότε τους έχεις στο χέρι, τους τελειώνεις. Αν όμως δεν τη δεχτούν και αυτοί ψηφίσουν τη συμφωνία ενώ θα έχουμε αποφασίσει αντίθετα, τότε τους διαγράφεις»!

Ακριβώς στα πλαίσια αυτού του ωμού εκβιασμού, στενοί συνεργάτες του Σαμαρά, όπως οι Σταμάτης και Άδωνις έχουν αρχίσει έντεχνες διαρροές ότι μάλλον η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τη συμφωνία, ενώ ο Σαμαράς έχει δώσει εντολή στον εκπρόσωπο του κόμματος Καραγκούνη να επιτίθεται σκληρά στην κυβέρνηση με «επιχείρημα» ότι η συμφωνία (την οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε σε όλο της το εύρος) είναι… χειρότερη απ’ το e mail Χαρδούβελη!

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι τα εκβιαζόμενα στελέχη δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν τον εκβιασμό και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

Ρoή Ειδήσεων