ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Eνιαία συμφωνία με αναδιάρθρωση χρέους και αναπτυξιακό πακέτο

Φλαμπουράρης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Eνιαία συμφωνία με αναδιάρθρωση χρέους και αναπτυξιακό πακέτο

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει σε μία και ενιαία συμφωνία όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει εδώ και τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει, κατά τη διαπραγμάτευση, να πετύχει μια συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, να μην υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως και νόμος για ομαδικές απολύσεις, να υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και να προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και ανακατανομή των φορολογικών βαρών, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του οργάνου έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη στάση των δανειστών στις διαπραγματεύσεις και τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, ενώ παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, εκτιμήθηκε ως κρίσιμης σημασίας η κατάληξη των διαπραγματεύσεων και η ανακοίνωση των όσων συμφωνηθούν προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση μεταφέρεται πλέον στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και να απαντήσει ο ίδιος στα όσα ερωτήματα θέσουν τα μέλη του οργάνου.

Σχετικές ειδήσεις