ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρομοκρατία Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω χρεοκοπία της Ελλάδας

Τρομοκρατία Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω χρεοκοπία της Ελλάδας

Δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που «δυναμιτίζουν» τις διαπραγματεύσεις, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Σόιμπλε δημιουργεί- λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα- κλίμα …τρομοκρατίας, λέγοντας πως δεν μπορεί να διαβεβαιώσει, όπως είχε κάνει το 2012, ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.

Ο κ. Σόιμπλε μάλιστα αναφέρεται και στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, λέγοντας πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού «μας άφησε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο κ. Σόιμπλε κρατά «σκληρή γραμμή» και πως δεν φαίνεται διατεθειμένος να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις που για το θέμα της Ελλάδας, προκειμένου να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση για την χώρα, ύψους 245 δισ. ευρώ.

Απορρίπτει δε την ιδέα ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, προτού το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρωθεί και δηλώνει ότι δεν εξετάζεται η προοπτική να «κατατμηθεί» η τελευταία δόση.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μάλιστα ...κουνάει και το δάχτυλο προς την Ευρωπαική Επιτροπή να μην είναι ...επιεικής προς την Ελλάδα, συστήνοντάς της να παίξει το ρόλο του εταίρου και να μην υπερβαίνει το ρόλο της

Σχετικές ειδήσεις