ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Να γίνει σεβαστή η εντολή του ελληνικού λαού προς την κυβέρνησή του

Αυστρία: Να γίνει σεβαστή η εντολή του ελληνικού λαού προς την κυβέρνησή του

Να υπάρξει λύση από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο αρμόδιος για την οικονομική πολιτική του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, Κρίστοφ Ματσνέτερ, σε ομιλία του στην Αυστριακή Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Κρίστοφ Ματσνέτερ, θα πρέπει να γίνει σεβαστό «πως η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει λάβει εντολή από το λαό, ο οποίος θέλει μια πολιτική προς περισσότερη ανάπτυξη και μακριά από κοινωνικές περικοπές και περικοπές συντάξεων» καιταυτόχρονα κατήγγειλε την αποτυχία της τρόικας και των θεσμών στην περίπτωση της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Γιόζεφ Τσαπ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται συζητήσεις «ακαδημαϊκού -οικονομικού» επιπέδου για την Ελλάδα, τη στιγμή που πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν ανθρώπους και τις τύχες τους, αλλά απαιτούνται βήματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης, ο Κρίστοφ Ματσνέτερ, απέρριψε κατηγορηματικά ως «οικονομικά αντιπαραγωγικό» το «πτωχευτικό δίκαιο για χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που ζητούσε το νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι απόδειξη εναντίον μιας τέτοιας απαίτησης αποτελούν ακριβώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία χρειάζεται ανάπτυξη και όχι κοινωνικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων.

Διερωτήθηκε δε «πώς μπορεί να λειτουργήσει πτώχευση στην περίπτωση ενός κράτους», για να σημειώσει ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν σχολεία, δρόμοι ή πάρκα, αλλά εκείνο για το οποίο μπορεί να γίνει εκτίμηση είναι τα μελλοντικά έσοδα.

Επεσήμανε δε ότι «τρόικα» και «θεσμοί» με την πολιτική τους τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα απέτυχαν, καθώς δεν προσπαθήσουν να φέρουν στο κράτος περισσότερη παραγωγή και θα πρέπει τώρα να υπάρξει μέριμνα για περισσότερη ανάπτυξη ώστε να είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις