ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Λοβοτομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ – Το Μαξίμου θέλει να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό

Λαφαζάνης: Λοβοτομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ – Το Μαξίμου θέλει να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό

Την επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος Λαϊκή Ενότητα έκανε ο Παναγιώτης Λαφάζανης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Αυγούστου.

Νωρίτερα είχαν ανεξαρτητοποιηθεί 25 βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους το Δημήτρη Στρατούλη και το Θανάση Πετράκο και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

Την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, για την επιβίωση της χώρας και την προοπτική της τις επόμενες δεκαετίες, ανέδειξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας την ανάγκη να απαλλαχθεί η Ελλάδα από τα μνημόνια.

«Η κυβέρνηση πήρε αυγουστιάτικα την πρωτοβουλία να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές - εξπρές. Το ερώτημα είναι γιατί σπεύδει με έναν πρωτοφανή σε ταχύτητα τρόπο, γιατί βιάζεται;

Η απάντηση είναι αυτονόητη, η κυβέρνηση δεν βιάζεται για καλό σκοπό, αν πιέζεται το Μαξίμου, είναι κυρίως γιατί θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο ελληνικός λαός τις βαρύτατες συνέπειες του νέου μνημονίου που συνομολόγησε η υκβέρνηση. Πιστεύει το Μαξίμου ότι θα ξεγελάσει τον πολίτη, θα κρύψει τα επώδυνα μέτρα και θα υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Τόνισε ότι πρόκειται για πρακτική, η οποία δεν τιμά τη Δημοκρατία, του παλιού πολιτικού συστήματος που έχει χρεοκοπήσει, όμως τώρα την εφαρμόζει και ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε δε τον ΣΥΡΙΖΑ «πλέον λοβοτομημένο», ο οποίος ψηφίζει τις μνημονιακές πολιτικές μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και τον ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μας αιφνιδιάζουν. Θα αναδειχθούμε σε μια πολύ μεγάλη και καθοριστική για τις εξελίξεις δύναμη» τόνισε.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου περί ανατροπής της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε, δεν έπεσε.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, λαϊκών αγώνων που θα σαρώσουν τα μνημόνια, πατριωτικό, ενάντια στην εθνική υποτέλεια.

«Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό σε αυτές τις εκλογές. Ήταν μεγαλειώδες και περήφανο και έδωσε ελπίδα και προοπτική στη χώρα. Αυτήν την ελπίδα θα συνεχίσουμε. Το ΟΧΙ θα είναι η μεγάλη σημαία που θα έχει η Λαϊκή Ενότητα σε αυτές τις εκλογές και θα το αντιπροσωπεύουμε μέχρι να νικήσουμε» τόνισε.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όμως οι πρώτοι του άξονες είναι η ακύρωση των μνημονίων, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στόχος εφικτότατος, όπως τον χαρακτήρισε.

Ως στόχους ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη στήριξη μισθών και συντάξεων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, όχι νέους φόρους για το λαό, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εγκαινιάζοντας μία νέα σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, με δημόσιο έλεγχο στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα του νομίσματος, υποστήριξε ότι «αν χρειαστεί θα φύγουμε από την Ευρωζώνη, συντεταγμένα όμως, με σχεδιασμένο τρόπο και εφαρμόζοντας ένα προοδευτικό πρόγραμμα. Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις