ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χουντής : Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει η Αριστερή ψυχή του

Νίκος Χουντής : Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει η Αριστερή ψυχή του

Στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκεο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, εκφράζοντας την απογοήτευσή πολλών πρώην στελεχών, τους οποίους καλεί να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα αλλά να ενισχύσουν την Λαϊκή Ενότητα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σήμερα στην ΕΑΒ, κατά τη διάρκεια περιοδείας, τόνισε πως « Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει η Αριστερή ψυχή του. Έφυγαν όσοι πίστευαν οτι πρέπει να προστατεύσουν την «αξιοπρέπεια» της χώρας. «Αξιοπρέπεια» ήταν η λέξη-κλειδί στις προηγούμενες εκλογές και στο δημοψήφισμα. Τώρα έχει εξαφανιστεί απο το πολιτικό λεξιλόγιο, όπως και η λέξη κυριαρχία, αλλά και άλλες λέξεις που σπανίζουν, όπως ανεργία, μισθοί, συντάξεις, που οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν αποφασίσει να πετσοκόψουν".

Επιπλέον, επισημαίνει πως "Έφυγαν και κάποιοι απογοητευμένοι απο τα μεγάλα ψέματα, από την κοροϊδία. Αισθάνονται προδομένοι, χωρίς ελπίδα. Δεν είναι αναποφάσιστοι. Είναι αηδιασμένοι. Δεν θέλουν να ακούνε για εκλογές. Εμείς τους λέμε ΟΧΙ. Να μην αποστρατευτούν, να μην κάνουν το χατίρι στο μνημονιακό μπλόκ. Γιατί τελικά αυτός είναι ο σκοπός των μνημονιακών δυνάμεων, μέσα και έξω απο την χώρα: Η αποστράτευση των πολιτών, η παραίτηση, η μοιρολατρία".

Τέλος, παροτρύνει όλους αυτούς "να μην φύγουν από τους αγώνες! Τους λέμε να ενισχύσουν την Λαϊκή Ενότητα. Να δυναμώσουν την φωνή αυτών που επιμένουν να αντιστέκονται στα μνημόνια, στη σιδηρα πειθαρχία της Γερμανικής Ευρώπης, στην ανεργία, στη διαρκή λιτότητα».

Σχετικές ειδήσεις