ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Θετικοί στο debate οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας

ΝΔ: Θετικοί στο debate οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας

Θετικά φαίνεται πως βλέπουν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ την πρόταση για τη διεξαγωγή debate, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, μετά και την επιστολή της διοίκησης της ΕΡΤ, με την οποία τους γνωστοποιεί ότι τα στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησαν αμέσως θετικά, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμοι για τηλεμαχία «χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Θετική ήταν η αντίδραση και των άλλων δύο υποψηφίων, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Την ίδια ώρα, το αργότερο έως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιήσει η ΚΕΦΕ την ημερομηνία και τη διαδικασία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Πάντως, διχασμένες εμφανίζονται οι γαλάζιες Νομαρχιακές Επιτροπές, που έχουν κληθεί να υποβάλουν προτάσεις για τη διαδικασία, σε σχέση και με τις εσωκομματικές κάλπες του 2009.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου οι μισές ΝΟΔΕ προκρίνουν προς την ΚΕΦΕ μια «σφιχτή» διαδικασία σε εύρος και κόστος, ενώ οι άλλες μισές εισηγούνται να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αριθμό καλπών και εκλογικών τμημάτων, με βασικό επιχείρημα ότι η ΝΔ θα πρέπει να κάνει επίδειξη δύναμης και να ενεργοποιήσει την κομματική βάση της.

Σχετικές ειδήσεις