ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ένα πολυνομοσχέδιο η δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα

Σε ένα πολυνομοσχέδιο η δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα

Έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης με 155 βουλευτές, η κυβέρνηση μπαίνει και επίσημα στη φάση της υλοποίησης των πρώτων δεσμεύσεων, που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η έγκαιρη υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων, ώστε να κλείσει ο... εφιάλτης του bail in με την εμπρόθεσμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο 2015 και εν συνεχεία την έναρξη των συζητήσεων για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουν τελειώσει οι εκκρεμότητες, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των θεσμών, με το «κουαρτέτο» των δανειστών να φτάνει στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Κομβικής σημασίας είναι και το Eurogroup της 16ης Οκτωβρίου, όπου θα μπει στο μικροσκόπιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Ως εκ τούτου, την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων με ένα πολυνομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, εξαιτίας των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, υπογράμμισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις