Νικολόπουλος: Να έρθει το φυσικό αέριο στο λιμάνι της Πάτρας, αλλά όχι... νύχτα!

Νewsbomb

Νικολόπουλος: Να έρθει το φυσικό αέριο στο λιμάνι της Πάτρας, αλλά όχι... νύχτα!

Ασαφείς χαρακτηρίζει τις απαντήσεις των δύο αρμόδιων υπουργών, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, στην ερώτησή του για την εγκατάσταση δεξαμενών φυσικού αερίου στη νότια λιμενική ζώνη της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος απλώς «δανείσθηκαν» τις θέσεις του ΟΛΠΑ, όπως είναι διατυπωμένες από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Κοντοέ και παραπέμπουν σε πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί ασαφώς και αορίστως από τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, θορυβημένος από τις γενικόλογες απαντήσεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αν μη τι άλλο, διακρίνω περισσή επιπολαιότητα στο χειρισμό του θέματος, που όμως είναι πολύ σοβαρό, γιατί άπτεται της ασφάλειας των πολιτών και ενδεχόμενων επιπτώσεων στο περιβάλλον. Ρώτησα σε ποιο ακριβώς σημείο εντός των ορίων του ΟΛΠΑ θα εγκατασταθεί το φυσικό αέριο και πήρα την απάντηση "κάπου κοντά στον Γλαύκο..."

Ρώτησα ποιες μελέτες έχουν γίνει και ποιες προδιαγραφές ασφαλείας θα τηρηθούν και μου απάντησαν ότι "βρίσκονται σε εξέλιξη οι προκαταρτικές περιβαλλοντικές και οι μελέτες ασφαλείας".

Είμαι περίεργος, πρώτον, πώς γίνεται μνεία σε χώρο που ακόμη δεν έχει κριθεί κατάλληλος ή ακατάλληλος;

Δεύτερον, γιατί δεν είναι ακριβείς οι αρμόδιοι με τον τρόπο που προκηρύχθηκαν ή ανατέθηκαν οι μελέτες, το κόστος αυτών και τα ενδεικτικά, έστω μέχρι τώρα, συμπεράσματα;»

Ο Νίκος Νικολόπουλος πρόσθεσε:

«Ουδείς διαφωνεί με κάθε τι που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορούν, όμως, οι "επαΐοντες" να φέρνουν στην πόλη το φυσικό αέριο σαν "γουρούνι στο σακί". Και ακόμη, δεν είναι δυνατόν να μας φέρνουν προ τετελεσμένων, χωρίς να ενημερώνουν επαρκώς τους φορείς της Πάτρας και το σύνολο των συμπολιτών. Έστω και αυτή την ώρα, καλούνται ν’ αλλάξουν τακτική, να είναι συνεργάσιμοι, διάφανοι και ειλικρινείς.

Να έλθει το φυσικό αέριο στο λιμάνι, αλλά όχι... νύχτα»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved