ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ επειδή θα αλλάξει

Λοβέρδος: Αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ επειδή θα αλλάξει

«Δεν θα πάρω μέρος στη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι τη στιγμή αυτή έχει νόημα μόνο το παρόν και το μέλλον της πατρίδας.

Ο υπουργός σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία υπογραμμίζει ότι οι μεγάλες πολιτικές προτεραιότητες της Ελλάδας εστιάζονται στις αναπτυξιακές πολιτικές (ΕΣΠΑ, τουρισμός, γεωργία, ενέργεια), με τον παράλληλο ριζοσπαστικό μετασχηματισμό του κράτους, καθώς και από την ορθολογική διαχείριση του κοινωνικού κράτους.

«Γι' αυτές τις πολιτικές δρω στο πλαίσιο της κυβέρνησης και γι' αυτές θα μιλήσω ειδικά, όταν ανοίξει η διαδικασία εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει πως η πολιτική ανασυγκρότηση έχει ξεκινήσει παράλληλα με την οικονομική και κοινωνική, ενώ χαρακτηρίζει την κεντροαριστερά ως την αφετηρία και το επίκεντρο των πολιτικών ανακατατάξεων.

«Για μας αποτελεί ζήτημα υπαρξιακής προτεραιότητας ο επαναπροσδιορισμός ταυτότητας και στρατηγικής της ελληνικής κεντροαριστεράς, δηλαδή το τι προτείνουμε στην κοινωνία και τη χώρα για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», δηλώνει ο υπουργός Υγείας, πεπεισμένος ότι όλη η σημερινή-παλιά κομματική γεωγραφία θα υποστεί το βάσανο του μετασχηματισμού.

«Ο ευρύς χώρος της κεντροαριστερής συμμαχίας που κυριάρχησε ιδεολογικά και πολιτικά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, αποτελεί την αφετηρία αλλά και το επίκεντρο των πολιτικών ανακατατάξεων.

Πολιτικά, εδώ και καιρό, προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να αναλάβουμε, ως ΠΑΣΟΚ, την ευθύνη που μας αντιστοιχεί, για την κρατικίστικη αντιπαραγωγική ανάπτυξη που βασίστηκε στη δανειακή υπερχρέωση της πατρίδας μας. Κάτι ανάλογο οφείλουν να κάνουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς και της παραδοσιακής αριστεράς, χωρίς υπεκφυγές και μεταθέσεις.»

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει ξεπερασμένη την κλασική Σοσιαλδημοκρατία, όπως επίσης είναι παρελθόν και η κεντροαριστερά του πολιτικού παρασιτισμού, των πελατειακών σχέσεων και του διεκδικητικού λαϊκισμού.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός τονίζει ότι είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μια υπεύθυνη και ταυτόχρονα ριζοσπαστική κεντροαριστερά.

«Υπεύθυνη γιατί αναλαμβάνει πολιτικές και κυβερνητικές ευθύνες, μιλάει με ειλικρίνεια, παραμερίζει το πολιτικό κόστος, ξεπερνάει τον ανεδαφικό ανταγωνισμό και προχωρεί σε συναινέσεις, προτάσσει το εθνικό απέναντι στο κομματικό, κατοχυρώνει την πολιτική αξιοπιστία και αξιοπρέπεια της χώρας, μέσα στο πλαίσιο των οργανικών δεσμών της με το ευρωπαϊκό σύστημα.

«Ριζοσπαστική γιατί προωθεί τολμηρές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία με κριτήριο το δημόσιο και κοινωνικό όφελος.

Έχουμε ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ να δώσουμε και πάλι ελπίδα στο λαό. Το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως αναγκαίο επειδή θα αλλάξει.

Πιστεύω ακράδαντα, πέρα από την πίεση και τις εντυπώσεις της συγκυρίας, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει το κεντρικό πεδίο και ο βασικός πόλος της κεντροαριστεράς».