ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στους αδύναμους από την ΟΝΝΕΔ

Στήριξη στους αδύναμους  από την ΟΝΝΕΔ

O αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος εξηγεί στο Newsbomb πώς η νεολαίαδημιούργησε 16 κοινωνικά παντοπωλεία για τη στήριξη των κοινωνικώς ευάλωτων πολιτών.

Περισσότερα από 20.000 προϊόντα που θα δώσουν μια «ανάσα» στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, κατάφερε να συλλέξει η Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, με το κοινωνικό παντοπωλείο που έστησε σε 16 περιοχές της χώρας.

Την επισήμανση κάνει αυτή ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος αναλύει στο “Newsbomb.gr” τους άξονες αυτής της αυθόρμητης πρωτοβουλίας που έλαβαν οι νεολαίοι.

«Θεωρούμε τη πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ εξαιρετικά σημαντική γιατί δίνουμε και εμείς από την πλευρά μια βοήθεια, μια «ανάσα» στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», δήλωσε στο newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης κ. Κώστας Κατσαφάδος, μία ημέρα μετά την ανταπόκριση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και την επίσκεψή του στο κεντρικό Κοινωνικό Παντοπωλείο στην πρωτεύουσα.

«Καταφέραμε μέσα σε 5 μέρες να μαζέψουμε περισσότερα από 20.000 προϊόντα. Στήσαμε 16 κοινωνικά παντοπωλεία στις μεγάλες πρωτεύουσες των νομών, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να ανακουφίσουμε όσο μπορούμε τον κόσμο. Η λογική της ΟΝΝΕΔ είναι ότι η νεολαία δεν μπορεί να μην είναι πιο μπροστά από την εποχή της. Θέλουμε να αναδείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των κομμάτων, ελπίζοντας βέβαια ότι στο μέλλον τα πράγματα θα αλλάξουν και όλοι θα έχουν στο σπίτι τους τα προς το ζειν» επισημαίνει ο κ. Κατσαφάδος.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εξηγεί ότι για να επιτευχθούν τέτοιας υφής αντικειμενικοί στόχοι, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται μια αναθεώρηση των συσχετισμών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

«Εμείς είμαστε το πειραματόζωο, οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως πειραματόζωο. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει αλληλεγγύη από την Ευρώπη, να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι οι πολιτικές πρέπει να αλλάξουν.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν κάνει λάθη αλλά στην κατάσταση που μας έφερε ο Γ. Παπανδρέου, απαιτούνται ριζικές αλλαγές.

Δεν μπορούμε από μόνη μας, ως Ελλάδα, να λύσουμε το πρόβλημα του ευρώ. Αποτελούμε μόνο το 1,5 του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα. Μόνο η Γερμανία και η Γαλλία μπορούν αν δώσουν λύση στο αδιέξοδο.

Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή συσχετισμών και αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης», δήλωσε στο newsbomb.gr ο κ. Κατσαφάδος.

Επίσκεψη με νόημα

Το κοινωνικό παντοπωλείο της οργάνωσης, στην οδό Ερμού, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και διαπίστωσε την απήχηση της πρωτοβουλίας.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ, που βάζει «πλάτη τις δύσκολες ώρες» και κάλεσε όσους μπορούν να πράξουν το ίδιο για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

«Οι άγιες μέρες που περνάμε, έχουν και πάρα πολλές δυσκολίες για τον ελληνικό λαό. Πρέπει ο καθένα από εμάς να σώσει αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη και αλληληλοβοήθεια. Επίσης, αυτές τις ώρες αποδεικνύεται ποιός αγωνιά και αγωνίζεται για το λαό που δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Στο πλευρό του κ. Αντώνη Σαμαρά βρίσκονταν τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κατσαφάδος, δύο δυναμικά στελέχη που έχει να επιδείξει η δεξαμενή της νέας γενιάς πολιτικών στελεχών της Ν.Δ.