ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: «Κανένα επίδομα δεν καταργείται - Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το ΚΕΑ»

Μιχαηλίδου: «Κανένα επίδομα δεν καταργείται - Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το ΚΕΑ»
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αλλά και στην μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη
In Time /Αρχείο

Στην αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης προκειμένου να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι, αλλά και στα μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα επόδομα, αντιθέτως αναμένεται να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) για να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι.

«Κανένα επίδομα δεν καταργείται. Κάνουμε ενδελεχή χαρτογράφηση των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και της καταπράυνσης του δημογραφικού προβλήματος» είχε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενέστερα στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», δίνοντας μάλιστα και εύσημα στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κοινωνική πολιτική της στα θέματα των επιδομάτων.

Η υπουργός παράλληλα, τόνισε ότι εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως, εκτός από την επιδοματική πολιτική, και με άλλες δράσεις την κοινωνία.

Τα μέτρα για την οικογένεια

Στόχος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι και η ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Αναλυτικότερα, υπενθύμισε το οριζόντιο επίδομα γέννας 2.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, από την 1η Ιανουαρίου 2020.

«Αυτά τα χρήματα δεν θεωρούμε ότι είναι ικανή συνθήκη για να αυξηθούν οι γέννες. Είναι μικρή, ουσιαστική βοήθεια για τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους» τόνισε η υπουργός.

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για αρχή δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά για να ενισχυθεί η αίσθηση δικαίου, μελετάται να μην δίνονται τα 2.000 ευρώ σε οικογένειες με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα.

«Το 90% των συμπολιτών μας θα το λάβει» σημείωσε.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αλλά και στην μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη.

Επίσης,πρόσθεσε τα vouchers που δίνονται για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Για το ζήτημα των υιοθεσιών η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους γονείς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία.

«Προσωπικά θα ήθελα να πάρω ουσιαστική ευθύνη. Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ρυθμιστική πλευρά είναι στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται όμως κι άλλες κινήσεις» δήλωσε, προαναγγέλλοντας αλλαγές στον τρόπο των υιοθεσιών.

«Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος για όσους εμπλέκονται παρανόμως στις υιοθεσίες και να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών» κατέληξε η κυρία Μιχαηλίδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αύριο (30/9) πληρώνονται δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

120 δόσεις: Λήγει η προθεσμία στις 30/9 - Εξετάζεται νέα παράταση

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων