ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδοκυβερνητική κόντρα Πεταλωτή-Γεωργιάδη για τον Εφραίμ

Ενδοκυβερνητική κόντρα Πεταλωτή-Γεωργιάδη για τον Εφραίμ

Αιχμές για τη στάση του Α. Γεωργιάδη και του Κ. Μητσοτάκη άφησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, όσον αφορά τη στάση τους στην προφυλάκιση του Εφραίμ.

«Όσοι γνωρίζουν και κόπτονται, υποτίθεται, για την δεοντολογία και την ηθική της Κυβέρνησης, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις περί προφυλάκισης ή μη», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

«Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με το ζήτημα και θα ασχολούμαι όσο μπορώ. Με την ιδιότητα μου, όμως, ως Υφυπουργού Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να αναμειχθώ ποτέ διότι σέβομαι, θεσμικά, τη Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια που δεν έχουν ανάγκη από καμία παρέμβαση», προσέθεσε, απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, που έθεσε ζήτημα ηθικής τάξεως για τον κ. Πεταλωτή.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «παρεμβάσεις ασκούν, λαλίστατα και καλά συντονισμένα, από τα πιο ακροδεξιά και συντηρητικά στοιχεία μέχρι τον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ αυτών ο κ. Γεωργιάδης και το κόμμα του και κόπτονται για τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης».

Γι αυτό, ο υφυπουργός ζήτησε να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη «να κάνει τη δουλειά της με τους τρόπους και τους ρυθμούς που ξέρει», υποστηρίζοντας ότι όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.