ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων

Το παρασκήνιο της παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, σχετικά με το μείζον θέμα που προέκυψε μετά τη χθεσινή παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Οι εισαγγελείς κατέθεσαν εγγράφως τις θέσεις τους, κατόπιν σχετικής προτροπής που απηύθυνε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός «να τελειώνει αυτή η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Έτσι, πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι αναμένονταν, η ιστορία παίρνει το δρόμο της, χωρίς, ωστόσο, κανείς να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική κατάληξή της.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα περιγράψει στο έγγραφο υπόμνημά του ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης.

Άνθρωποι που έχουν συνομιλήσει μαζί του, ισχυρίζονται ότι μιλάει για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά το ζητούμενο είναι αν θα τις περιγράψει «με ονόματα και διευθύνσεις».

Ο ίδιος, όπως και ο συνεργάτης του, τηρούν σιγή ιχθύος, αποφεύγοντας να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους απευθύνονται.

Νεότερες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι από κυβερνητικής πλευράς αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση, με την οποία καταργούνταν οι θέσεις των δύο και αντικαθιστούνταν με ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό.

Ήταν αυτό το κείμενο που τους εξόργισε, καθώς, όπως υποστήριξαν, κλήθηκαν εκ των υστέρων να …σχολιάσουν ένα κείμενο που τους απομάκρυνε από τις θέσεις τους, παρά το έργο που είχαν να επιδείξουν όλο το τελευταίο 6μηνο, υπό πίεση και μεγάλο άγχος.

Εννοείται πάντως, πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, προς το παρόν, φέρονται αμετακίνητοι στην απόφαση τους να παραιτηθούν.