ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειστόν» λόγω κορονοϊού: Οι δυσκολίες και το «στοίχημα» Μητσοτάκη

«Κλειστόν» λόγω κορονοϊού: Οι δυσκολίες και το «στοίχημα» Μητσοτάκη
INTIME NEWS

Τα 331 επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και η μετάδοσή του με ταχύτατους ρυθμούς προκαλούν συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να συντονίζει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες από τις σημερινές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να βρίσκεται, με βάση το σχέδιό του, πιο μπροστά από άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να προλάβει την εξάπλωση ή έστω να περιορίσει τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού που θα νοσήσει και που δυστυχώς κάποιοι εξ αυτών θα καταλήξουν.

«Θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθούμε σε δυσάρεστες και πολύ επώδυνες εξελίξεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται» αναφέρουν οι συνεργάτες του, ενώ και ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ήταν αρκετά σαφής:

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό και να μην χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους ενώ θα μπορούσαν να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας».

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τον αριθμό των ανθρώπων που θα νοσήσουν.

Μέχρι στιγμής σε «καραντίνα» βρίσκονται τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα αν χρειαστεί.

Παράλληλα έκλεισαν τα σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Συνεδριάζουν οι ιεράρχες

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, δεν αποκλείεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να πάρει απόφαση για να κλείσουν οι εκκλησίες.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα δύο φορές και με διακριτικό τρόπο στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά την επικοινωνία που είχε μαζί του.

Του επισήμανε την ανάγκη να περιοριστούν οι θείες λειτουργίες και η συνάθροιση των πιστών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ότι «ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία» και κάλεσε τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες:

«Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος».

Η επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο έγινε γνωστή και μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου που αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει μαζί με βιντεοκλήση, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Βουλή στο πλαίσιο των επαφών του και με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου, όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, να προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Κορονοϊός: Η δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά πρότεινε μέτρα αντιμετώπισης επέκτασης του ιού και σημείωσε μέσω της «Real» πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική ευθύνη όλων μας».

Παράλληλα, ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται «σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εμπροσθοβαρή μέτρα και επιπλέον πόρους» το οποίο, όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το υπάρχον δημοσιονομικό πλαίσιο, την αλλαγή του οποίου «είναι το πρώτο που πρέπει να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από τους ευρωπαίους εταίρους μας».

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα - Πόσο διαρκεί η επώαση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Kορονοϊός: ΠΡΟΣΟΧΗ - Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του

Σχετικές ειδήσεις