ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερα ερωτήματα Λυκουρέντζου σε Διαμαντοπούλου

Τέσσερα ερωτήματα Λυκουρέντζου σε Διαμαντοπούλου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατέθεσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης σχολικών βιβλίων καθώς και για τις υπερβάσεις στο κόστος παραγωγής βιβλίων και φωτοτυπιών.

«Ολοκληρώνεται ήδη κατά το ήμισυ το σχολικό έτος 2011-2012, ενώ οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν παραλάβει το σύνολο των διδακτικών βιβλίων. Παράλληλα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εταίρων της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ από τους γονείς, τους Δήμους και το Υπουργείο Παιδείας για την παραγωγή φωτοτυπιών με στόχο τη διευκόλυνση των μαθητριών και των μαθητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων», σημειώνει σχετικώς ο κ. Λυκουρέντζος , ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να απαντήσει:

  • Ποια είναι η τελική δαπάνη για την αγορά του απαιτούμενου χαρτιού για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων του έτους 2011 – 2012;
  • Ποια είναι η συνολική δαπάνη για την εκτύπωση των φωτοτυπιών και από ποιο κωδικό του προϋπολογισμού θα καλυφθεί;
  • Ποιο είναι το τελικό κόστος της αγοράς χάρτου, εκτύπωσης, βιβλιοδεσίας και διανομής των σχολικών βιβλίων;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της παραγωγής και παράδοσης των διδακτικών βιβλίων του σχολικού έτους 2011-2012;.