ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική εισήγηση για τον Δημήτρη Ντζανάτο στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων

Θετική εισήγηση για τον Δημήτρη Ντζανάτο στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων

Το άρθρο για τον αυνανισμό και οι ενστάσεις Πολάκη

Με επεισοδιακό τρόπο... εισηγήθηκε θετικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπέρ της ανάληψης της θέσης του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τον κ. Δημήτρη Ντζανάτο, που προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικουρα.

Ωστόσο, κατά την συζήτηση, προέκυψε και τυπικό ζήτημα -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- σχετικά με τον διορισμό του κ. Ντζανάτου, καθώς ο νόμος απαιτεί να οριστεί πρώτα μέλος και μετά να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, ενώ στην συζήτηση κυριάρχησε αναφορά σε άρθρο του προτεινόμενου προέδρου, στο οποίο ανέφερε: «αυτοί που περιμένουν να γα… τον Κυριάκο για άλλη μια φορά θα αρκεστούν στον αυνανισμό».

«Σας έκανα μια έκκληση πριν. Βλέπω ότι συνεχίζετε την διαδικασία παρά το γεγονός ότι ο νόμος επιβάλλει ότι πρέπει ο κ. Ντζανατος να είναι μέλος για να γίνει πρόεδρος. Να γίνει σωστά η διαδικασία και μετά να έρθουμε να τον ψηφίσετε εσείς που έχετε την πλειοψηφία. Σε διαφορετική περίπτωση κάθε απόφαση της Επιτροπής Παιγνίων θα καταπέσει και θα μπορεί να προσβληθεί από οποιονδήποτε» είπε ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στην συνέχεια σε υποθέσεις που χειρίστηκε στο παρελθόν ο κ. Ντζανάτος, κατηγορώντας τον για κακούς χειρισμούς. «Είναι γεμάτη με λεμονανθούς η διαδρομή σας κ. Ντζανάτο. Κύριε Σταϊκουρα τα ξέρετε αυτά; Είναι δημοσιεύματα, πορίσματα, εκθέσεις... δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να φέρω αυτόν τον άνθρωπο για την επιτροπή Παιγνίων» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος διάβασε στην αίθουσα ένα άρθρο του προτεινόμενου προέδρου, που στο τέλος αναφέρει ότι «αυτοί που περιμένουν να γα… τον Κυριάκο για άλλη μια φορά θα αρκεστούν στον αυνανισμό», με τον κ. Κατρούγκαλο να αναφωνεί: «Είναι δυνατόν να τα γράφει αυτά ένας 70χρονος»!

Για το ζήτημα του διορισμού και την ανάγκη να είναι προηγουμένως κάποιος μέλος της επιτροπής πριν αναδειχθεί σε Πρόεδρο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που ακολούθησε και ο κύριος Βαρουφάξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνουμε μέλος και πρόεδρο. Το έκανε με τον κ. Στεργιώτη».

Ο κ. Ντζανάτος υπερασπιζόμενος την υποψηφιότητα του και απαντώντας στα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα από τον κ. Πολάκη για υποθέσεις που χειρίστηκε στο παρελθόν, είπε: «Αυτή η θέση είναι θέση φωτιά. Από την πορεία μου φαίνεται ότι έπαιρνα δύσκολες θέσεις. Είναι μια συνειδητή απόφαση. Ξέρω τι θα αντιμετωπίσω, ότι θα μου στέλνουν μπράβους, έχουν γίνει και αυτά. Περίμενα ότι θα ειπωθούν πράγματα σε βάρος μου για την Globo και την Creta Farm. Το άρθρο βγήκε χθες, ένας δημοσιογράφος έγραψε ένα άρθρο χωρίς να διασταυρώσει».

Απαντώντας στον κ. Κατρούγκαλο για το άρθρο που επικαλέστηκε, είπε: «Έχω γράψει εκατοντάδες άρθρα. Ήμουν συνδικαλιστής. Έχω γράψει σε πολύ πιο οξύ τόνο. Αν κάποιος πουριτανός το βρει ακραία τοποθέτηση επειδή είναι σεξουαλικό, το να με κρίνει ως ανέντιμο είναι πέρα από τα όρια».

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Ντζανατος

Ο Δημήτρης Ντζανάτος, γεννήθηκε το 1952 στο Μεσολόγγι. Είναι πρώην Ορκωτός Ελεγκτής με 46 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής απασχόλησης. Υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton Α.Ε. για 21 χρόνια, στο διάστημα από το 1996 έως και το 2017. Είναι διδάκτορας και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΠΑΜΑΚ και το ΟΠΑ, τα γνωστικά αντικείμενα της λογιστικής, της ελεγκτικής και της φορολογίας. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα και τη Φορολογία Εισοδήματος.