ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Click away: Τι «μέλλει γενέσθαι» για το λιανεμπόριο - Όλα ανοιχτά για τη Δευτέρα

Click away: Τι «μέλλει γενέσθαι» για το λιανεμπόριο - Όλα ανοιχτά για τη Δευτέρα
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΜείζον ζήτημα των ημερών αποτελεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ούτως ώστε να κινηθεί και πάλι κάπως η οικονομία - Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης 

Για το λιανικό εμπόριο, μίλησε ο κ. Γεραπετρίτης, σχολιάζοντας ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστηματα, διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία».

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «μέχρι αύριο θα υπάρξει η ανακοίνωση» για τη λειτουργία των καταστημάτων από τη Δευτέρα.

«Πρόθεσή μας είναι να ανοίξει το click away στις 11 Ιανουαρίου, όμως πρέπει πρώτα να συζητήσουμε με τους γιατρούς. Ό,τι λέμε έχει αστερίσκο βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο εθνικός στόχος παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας, όσο είναι σε εξέλιξη όλα αυτά ό,τι και να λέμε είναι υπό την αίρεση της πανδημίας» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη μέθοδο του click in shop, υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να είναι μια λύση για το μέλλον, δεν είναι της παρούσης. Δεν είναι για αυτή την εβδομάδα. Θα εξεταστεί σε επόμενο χρόνο. Αν μειωθεί η πανδημία αρκετά και μας δοθεί η ευκαιρία θα το κάνουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γεραπετρίτη για το lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά