«Θερμό» χειμώνα και κοινωνικές συγκρούσεις προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsbomb

Για έναν ιδιαίτερα «θερμό» χειμώνα, που θα έχει έντονα στοιχεία σύγκρουσης ανάμεσα σε πολλές κοινωνικές ομάδες και την κυβέρνηση προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ανοίγει εν μέσω πανδημίας μία σειρά από δύσκολα ζητήματα, που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις

Με σκεπτικισμό και ανησυχία υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου το δεύτερο σκέλος του σχεδίου για τον έλεγχο των διαδηλώσεων που ετοιμάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το οποίο χαρακτηρίζουν «Β’ φάση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού σχεδίου του Νόμου περί της απαγόρευσης και του ελέγχου των συναθροίσεων». Κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως στην πραγματικότητα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλει με αυτό τον τρόπο να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

«Το επιτελικό κράτος μιας Δεξιάς από τα παλιά, με σύγχρονη ένδυση, επιμένει στο δικό του σχέδιο απολύτου ελέγχου κάθε πολίτη και συνεχίζει να βουλιάζει στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε», δήλωσε χθες ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν ανοιχτά για έναν «επικίνδυνο» κυβερνητικό σχεδιασμό, που επιχειρεί να «τσακίσει» κάθε φωνή διαμαρτυρίας που θα ακουστεί απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει. Όπως υποστηρίζουν, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και σύντομα θα υπάρξουν αντιδράσεις. Το νομοσχέδιο για την Παιδεία, η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν καθημερινά ολοένα και περισσότεροι πολίτες, καθώς και οι αλλαγές που προετοιμάζει στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Μάλιστα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι από τη μία εκμεταλλεύεται την πανδημία για να ξεδιπλώσει την αντιλαϊκή της ατζέντα και από την άλλη πως προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με την καταστολή τις λαϊκές διαμαρτυρίες. «Η ΝΔ έχει μπερδέψει την ασφάλεια με την αστυνομοκρατία. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα τα οποία σε μία ευνομούμενη δημοκρατική χώρα θα έπρεπε να τα έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση», σχολίασε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, παρουσιάζοντας σε μία φράση τις σκέψεις που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση πως την ώρα που βάζει στον «γύψο» τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα περιστατικά βαρύνουσας εγκληματικότητας διατηρούνται. Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό την κατάθεση στοιχείων για τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση στα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ, σε αντιδιαστολή με το πόσοι έχουν τοποθετηθεί και πόσοι υπηρετούν στις υπηρεσίες καταπολέμησης της σοβαρής παραβατικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Μετρό: Ολόκληρη η κατάθεση του σταθμάρχη - «Φοβήθηκα τι θα βγάλει από το τσαντάκι»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved