ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος «παίρνει κεφάλι» στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος «παίρνει κεφάλι» στο ΠΑΣΟΚ

Στη συγκέντρωση αριθμού υπογραφών μεγαλύτερου από αυτόν που απαιτεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν οι βουλευτές που στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή.

Βουλευτές προσκείμενοι στον κ. Βενιζέλο αναφέρουν ότι μέχρι χθες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 80 υπογραφές βουλευτών, ενώ γύρω στους 20 δήλωσαν ότι στηρίζουν τον υπουργό Οικονομικών στην κούρσα της διαδοχής, δεσμεύτηκαν ότι δεν θα ταχθούν στο πλευρό του Χρήστου Παπουτσή, όμως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του σε ένα κείμενο πρότασης υπέρ του Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, σταθερό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους βουλευτές αποτελούν τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις τοπικές κοινωνίες, τα οποία περιγράφουν την κακή κατάσταση των τοπικών οργανώσεων και την απροθυμία των στελεχών τους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία εφόσον αυτή αποφασιστεί να γίνει από τη βάση του κόμματος.

Πολλοί βουλευτές εξέφραζαν φόβο για βίαια επεισόδια, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει εξευτελιστική συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποτραπούν όλα αυτά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί με σύντομες διαδικασίες από την Εθνική Συνδιάσκεψη, ούτε καν από συνέδριο.