Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια»

Newsbomb

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τις σημερινές αποφάσεις του Eurogroup.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος και υπέγραψε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, το μνημόνιο συνεργασίας για το νέο πρόγραμμα οικονομικής αρωγής στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια κάτι που, όπως είπε, συνέβη σήμερα.

Το μνημόνιο προσυπογράφει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος ενώ επισυνάπτονται σε αυτό οι δεσμευτικές επιστολές των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς τον πρόεδρο του Eurogroup.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το μόνο που απομένει είναι η γραπτή επιβεβαίωση της τρόικας ότι η Ελλάδα έχει πράξει τα δέοντα κάτι που, όπως είπε, θα συμβεί αμέσως μόλις μεταφρασθούν στα αγγλικά ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Τόνισε επίσης ότι η προσφορά της Ελλάδας προς τους ιδιώτες είναι εξαιρετικά δελεαστική και ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι πολύ υψηλή.

«Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο από την τωρινή προσφορά» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως κανένας κάτοχος ομόλογων δεν θα βιαστεί να δηλώσει την συμμετοχή του, αλλά θα περιμένουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved