ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με πρόεδρο ΕΣΘ: Θα υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με πρόεδρο ΕΣΘ: Θα υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη έγινε σε καλό κλίμα με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Φιλιππίδη ότι αύριο η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Νωρίτερα ο κ. Παντελής Φιλιππίδης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης για αύριο.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο.

Πελώνη: Νέα στήριξη για τις επιχειρήσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε δήλωσή της νωρίτερα τόνισε πως αύριο Δευτέρα (5/4) η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο

«Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.

Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνεχίζει:

«Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;

Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή 16χρονη από κορονοϊό - Τη μετέφερε η μητέρα της στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της