ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επιχειρείται φίμωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Τι απάντησε ο Τασούλας

Αλέξης Τσίπρας βουλή
INTIME

Ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απόπειρα φίμωσης

Ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον πρόεδρο του σώματος Κωνσταντίνο Τασούλα για απόπειρα φίμωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.

Στο βήμα, τότε, ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει κάτι τέτοιο με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να κατεβαίνει από το βήμα του ομιλητή.

«Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα καταφέρετε να φιμώστε τη φωνή μας στον ναό της Δημοκρατίας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ».

«Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάτε για μια διαδικασία που ζητάμε ως παράσταση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την ευθύνη της απαξίωσης και όχι εμείς που είμαστε εδώ. Σας καλώ να μην πέσετε σε αυτό το παράπτωμα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε:

«Σας παρακαλώ να μην υποπέστε το παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο ενός κόμματος ενώ έχετε την έγκριση και της μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Απάντηση Τασούλα

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ειπε ότι «επειδή η Βουλή με νοιάζει η Βουλή να σταθεί στο ύψος της δεν θέλω να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το άρθρο που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών».

«Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε στον χάρτη όλες τις τιμές ζώνης και τις νέες αντικειμενικές αξίες

Ροή Ειδήσεων