ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για νέο εργασιακό: Σε άμεση ισχύ η διάταξη για τις παράνομες απεργίες

Χατζηδάκης για νέο εργασιακό: Σε άμεση ισχύ η διάταξη για τις παράνομες απεργίες

Από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει η διάταξη του εργασιακού νόμου πως αν μια απεργία κριθεί παράνομη από δικαστήριο δεν μπορεί να επαναπροκηρυχθεί, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το «καλό» και το «κακό» του συγκεκριμένου νόμου είναι ότι η εφαρμογή του δεν είναι «σε πέντε τέρμινα» αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες και τους επομένους μήνες.

«Κάποια μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται αυτόματα όπως αυτό (των παράνομων απεργιών). Κάποια θέλουν προετοιμασία ένα - δυο μήνες με υπουργικές αποφάσεις. Αυτό που πάει λίγο παραπέρα γιατί είναι τεχνικό έργο, είναι η Ψηφιακή Κάρτα αλλά κι αυτό θα ξεκινήσει», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, τονίζοντας ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην εργασία.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι οι περισσότερες απεργίες κηρύσσονται παράνομες από τα δικαστήρια είτε γιατί δεν τηρούνται οι προθεσμίες είτε γιατί δεν γίνονται γενικές συνελεύσεις.

«Ε, ας τηρούνται οι προθεσμίες και να γίνονται γενικές συνελεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για την αντιπολίτευση ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τουλάχιστον τα μισά άρθρα του «τρισκατάρατου» νόμου και το ΚΙΝΑΛ ακόμα περισσότερα, ενώ «μέσα στη σύγχυσή τους καταψήφισαν το 8ωρο».

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι εκ του αποτελέσματος θα κριθεί ο νόμος όπως έγινε και με την μεταρρύθμιση στην Ολυμπιακή και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια ειδικότερα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μου ‘λεγαν ότι είμαι μεσίτης, ότι είμαι νεοφιλελεύθερος, ανάλγητος. Αδιαφόρησα, προχωρήσαμε, το κάναμε. Το ίδιο κι εδώ. Δεν φέραμε κάτι που κατέβασε η κούτρα μας. Εκείνο το οποίο λέω, είναι ότι αν πέτυχαν αυτά τα μέτρα αλλού γιατί να μην πετύχουν εδώ».

Σημειώνεται πως στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν "ναι" επί της αρχής, ενώ οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Εκτός από τη ΝΔ άρθρα του νομοσχεδίου με θετικό πρόσημο υπερψηφίστηκαν κι από άλλα κόμματα πέραν του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Στοιχείο - «κλειδί» οδηγεί στην εξιχνίαση - Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση ο σύζυγος της Καρολάιν