ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Η τακτική step by step, το κρίσιμο Φθινόπωρο και η επιχείρηση «Πειθώ»

Κυβέρνηση: Η τακτική step by step, το κρίσιμο Φθινόπωρο και η επιχείρηση «Πειθώ»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Βήμα - βήμα θα προχωρά η κυβέρνηση αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις απόψεις των ειδικών. Κι ενώ η εκτόξευση των κρουσμάτων εύλογα δημιουργεί προβληματισμό, το γεγονός ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα μέχρις στιγμής, προκαλεί ανακούφιση.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως όσο επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και χτίζεται ικανό τείχος ανοσίας, οι πιθανότητες να πιεστεί εκ νέου το Σύστημα Υγείας περιορίζονται. Βεβαίως το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να παρέμβει όταν και όπου χρειαστεί με στοχευμένα μέτρα.

Αυξάνονται τα ραντεβού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το βασικό ζητούμενο είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί τις επόμενες εβδομάδες και να πειστούν οι επιφυλακτικοί, προκειμένου έως το τέλος Αυγούστου να έχει οικοδομηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην εκδήλωση ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα, παρατηρείται αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό. Τη Δευτέρα κλείστηκαν 37.233 νέα ραντεβού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ του τελευταίου πενθημέρου, ενώ από τις 28 Ιουνίου, οπότε κι έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις μέτρων, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 345.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης.

Όχι σε νέο lockdown, σε εξέλιξη η επιχείρηση «Πειθώ»

Από το κυβερνητικό επιτελείο εκπέμπεται το μήνυμα πως δεν επιβληθούν εκ νέου, απαγορεύσεις οριζόντιου χαρακτήρα, καθώς μεταξύ άλλων, οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας, μετά το πρόγραμμα – μαμούθ ύψους 41 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δεν είναι ανεξάντλητες. Παράλληλα διαφαίνεται πως επιλογή της κυβέρνησης είναι εφόσον απαιτηθεί, τα περιοριστικά μέτρα να είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα και να αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, όπως καταδείχθηκε και από τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ταυτόχρονα οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν την κανονικότητα της ζωής που είχαν πριν από την πανδημία.

Η τακτική step by step και η έκταση των μέτρων που θα επιλέγονται θα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και την αξιολόγηση κρίσιμων δεικτών. Υπό αυτές τις συνθήκες στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούν με ορίζοντα φθινοπώρου και μέχρι τότε θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού. Στην επιχείρηση «Πειθώ» που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν επιστρατευθεί οι περιφέρειες, οι δήμοι, οι τοπικοί φορείς και η Εκκλησία.

Ιερώνυμος: «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια»

Χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση, κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. «Είμαστε μαζί σ' αυτή την προσπάθεια. Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίασης της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού