ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση της παραπομπής Παπά για παράβαση καθήκοντος

Νίκος Παππάς Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το εάν θα προταθεί η παραπομπή του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος – Τι δήλωσε ο ίδιος - «Μάχη» Πλεύρη - Τζάκρη

Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση για την υπόθεση του Νίκου Παππά και την έρευνα γύρω από την πιθανότητα εμπλοκής του στον διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας που θα καταλήξει στο εάν θα προταθεί η παραπομπή του για το αδίκημα της παράβαση καθήκοντος, δήλωσε στη περιστύλιο της Βουλής.

«Σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το κατηγορητήριο, το οποίο έστησε εναντίον μου και εναντίον μας. Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν το θεμέλιο, αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Είναι μία μέρα δικαίωσης, μια μέρα κατά την οποία το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του πρέπει να βγάλει συμπεράσματα».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι τα sms με τον εργολάβο Καλογρίτσα στοιχειοθετούν την ποινική ευθύνη του Ν. Παππά.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας ανέφερε στην τοποθέτησή του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στόχο να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Χρειαζόταν να ελέγξει τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ. Για τη δικαστική εξουσία ανέλαβε ο Παπαγγελόπουλος, το δε σκέλος που είχε να κάνει με τα ΜΜΕ το ανέλαβε ο κ. Παππας».

Μάλιστα, έκανε λόγο για παράνομες μεθοδεύσεις του τότε αρμόδιου υπουργού.

«Τα sms στοιχειοθετούν την ποινική ευθύνη Παππά. Ήθελε κανάλι με μπροστινό τον Καλογρίτσα το οποίο θα ελέγχεται 100% από τπον κ. Παππά. Ο Υπουργός που είχε τον έλεγχο του διαγωνισμού κανόνιζε τις ς συναντήσεις Καλογρίτσα – CCC. (…) Ο υπουργός που έπρεπε να θέσει τους κανόνες και να απέχει από την διαδικασία μπήκε ως εγγυητής της διαδικασίας, και κανόνιζε να έρθουν τα λεφτά» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Τζάκρη: Πολιτική φαρσοκωμωδία η υπόθεση Παππά

Για παραπομπή του Νίκου Παππά χωρίς κανένα στοιχείο έκανε λόγο στην ομιλία της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση για πολιτική φαρσοκωμωδία.

«Παραπέμψατε έναν στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με τον λόγο ενός νταραβεριτζή εργολάβου, που γυρίζει από εδώ και από εκεί, μπας και εξοικονομήσει κανένα εκατομμυριάκι, και για την ακρίβεια, για τρία εκατομμυριάκια» ανέφερε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι το πόρισμα για παραπομπή βγήκε «μόνο με τον λόγο ενός νταραβεριτζή εργολάβου οπού γυρνάει από δω κι από κει σαν τον ψευδομάρτυρα μπας και κονομήσει τρία εκατομμυριάκια».

Η ίδια αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γέλασε το πανελλήνιο με το βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο δικηγόρος των off shore. Που ήρθατε να μας πείτε να του ζητήσουμε και συγγνώμη γιατί τον κατηγορήσαμε κιόλας».

Κλείνοντας ανέφερε πως το ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς δεν έκανε παράβαση καθήκοντος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά – Ποιες είναι οι πιο «μολυσμένες» περιοχές