ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αντισυγκεντρώσεις

Λοβέρδος κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αντισυγκεντρώσεις

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στις αποκαλύψεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη αντισυγκέντρωση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», μέσω e-mail που απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου σε «συντρόφους» και «συντρόφισσες», διατυπωνόταν πρόσκληση για αντισυγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η αποκάλυψη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας, που έκανε λόγο για «υβριστές και τραμπούκους» που παραπέμπουν στις «αυταρχικές δεκαετίες του '60» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων».

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι «την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του '60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική».

«Το κουτοπόνηρο επιχείρημα τους είναι προφανές: μέσα από τη διαρκή αναπαραγωγή εικόνων, στις οποίες εμφανίζονται υπουργοί των κυβερνήσεων ως διωκόμενοι από τους πολίτες, δεν έχει σημασία αν οι τραμπούκοι είναι δέκα, είκοσι και οι συγκεντρωμένοι τριακόσιοι, αφού η βάφτιση των τραμπούκων σε πολίτες δίνει ψευδολαϊκά χαρακτηριστικά στις αντισυγκεντρώσεις. Θυμίζω, όμως, πως και τότε, τις αυταρχικές δεκαετίες του '60, οι τραμπούκοι βαφτίζονταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες» προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν προβοκάτσιες