Λ. Κατσέλη: Ήμουν το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης Παπανδρέου

Newsbomb

Της υπουργικής της θητείας στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας υπεραμύνθηκε η Λούκα Κατσέλη.

«Για τις θέσεις μου υπήρξα το "μαύρο πρόβατο" της κυβέρνησης Παπανδρέου», τόνισε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι κατάφερε να περάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, εν μέσω μνημονίου, όπως το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη ρύθμιση χρεών για 27.000 επιχειρήσεις και την προστασία του κατώτατου μισθού.

«Δεν ήμουν υπουργός Οικονομικών»

Αναφερόμενη στις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι το 2009, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός ήταν γνωστός και τον είχε επισημάνει έγκαιρα, ενώ ενέταξε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μέτρα για τον περιορισμό του προβλήματος.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η ίδια δεν ήταν υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές και κάλεσε τον κ. Προβόπουλο να απαντήσει «πότε αντιλήφθηκε ότι θα κλείσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανεισθεί και τι συμβουλή έδωσε τότε στην κυβέρνηση όσον αφορά στη χρηματοδότηση της χώρας».

Για τις εκλογές

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, το διακύβευμα των εκλογών «δεν είναι αν υπήρχε ή όχι δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009, αλλά το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να μην επιβληθούν σε λίγους μήνες νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Στόχος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», που ίδρυσε η κ. Κατσέλη με τον Χάρη Καστανίδη, είναι να προτείνει αξιόπιστες και ριζοσπαστικές λύσεις για έξοδο από την κρίση», ενώ γίνεται επεξεργασία ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης για την αποκατάσταση της οικονομίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved