ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Οικονόμου: Δεν έγινε καμία προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση της Ηλιούπολης

Λευτέρης Οικονόμου
ΙΝΤΙΜΕ

«Όχι μόνο δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης αλλά με πολύ μεγάλη ευαισθησία διερευνάται σε βάθος» είπε  για την υπόθεση της Ηλιούπολης ο υφυπουργός Προσταίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου

Για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας για όσα πέρασε η 19χρονη στα χέρια του 39χρονου αστυνομικού στην Ηλιούπολη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψη της υπόθεσης από την αστυνομία.

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη με θέμα «Δεκαοχτάχρονη θύμα απαγωγής, βιασμών και μαστροπείας βιώνει παράνομη μεταχείριση από την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων», είπε ότι η υπόθεση εξακολουθεί να διερευνάται από την αστυνομία και τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

«Δεν θα σας ακολουθήσω σε μια οξύτητα εκφράσεων περί συγκάλυψης. Κάποιοι επιχειρούν να προσδώσουν πολιτική διάσταση στην υπόθεση» είπε απευθυνόμενος στον Κρίτωνα Αρσένη και στη συνέχεια περιέγραψε αναλυτικά τις κινήσεις της 19χρονης τις ώρες που έμεινε στην Αστυνομία.

«Στις 14.10 το Σάββατο 10 Ιουλίου προσήλθε στο τμήμα ασφαλείας Ηλιούπολης ημεδαπή συνοδευόμενη από μία ακόμη γυναίκα μάρτυρα, ενώ λίγο αργότερα ήρθε ένα ακόμη άτομο. Η καταγγέλλουσα ανέφερε προφορικά αδικήματα που τέλεσε αστυνομικός και στις 14.32 ενημέρωσαν το εσωτερικών υποθέσεων εφόσον επρόκειτο για αστυνομικό. Στις 16:30 μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και στις 19:15 ξεκίνησε η ένορκη κατάθεση της καταγγέλλουσας, η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου. Από τη λήξη της κατάθεσης της καταγγέλλουσας έως και τις μηδέν 00.30 η προαναφερθείσα πραγματογνώμονας ψυχολόγος συνέταξε και υπέβαλε έκθεση πραγματογνωμοσύνης» ανάφερε ο κ. Οικονόμου.

Μάλιστα, εξήγησε ότι «ο χειρισμός τέτοιων υποθέσεων, στις οποίες το θύμα φέρεται να έχει υποστεί χρόνια κακοποίηση ψυχολογική και όχι μόνο, απαιτεί χρόνο και την κατάλληλη αντιμετώπιση ώστε να επιτευχθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και να αποτυπωθούν με ακρίβεια και πληρότητα όλα τα καταγγελλόμενα με δεδομένη την σοβαρότητα του».

Η 19χρονη, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταφέρθηκε στις 00.30 στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να υποβληθεί σε εξετάσεις και επέστρεψε στις 04.25 στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Εκεί εξετάστηκε ενόρκως και συμπληρωματικά για περίπου 1 ώρα, προκειμένου να αναγνωρίσει τον εαυτό της σε οπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται παρά την θέλησή της, ενώ στις 06.00 το πρωί μεταφερθηκε στην οικία.

«Ουδέποτε η καταγγέλλουσα ήρθε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με κατηγορούμενους. Να τονίσω ότι η καταγγέλλουσα δεν δήλωσε την επιθυμία για διορισμό νομικού παραστάτη, αλλά από τις 18:25 το απόγευμα ήρθε σε επικοινωνία με δικηγόρο. Όχι μόνο δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης αλλά με πολύ μεγάλη ευαισθησία διερευνάται σε βάθος αυτή υπόθεση. Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση αυτή μας έχει συγκλονίσει όλους. Δεν μπορούμε να πολιτικοποιούμε την υπόθεση και παρά τις ιδεολογικές διάφορες μας οφείλουμε όλες οι δυνάμεις να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ότι στεκόμαστε όλοι μαζί απέναντι σε τέτοια αποκρουστικά περιστατικά» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε ανοιχτούς χώρους μπαρ και κέντρων διασκέδασης