ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Βενιζέλος διάλεξε την Φώφη

Γιατί ο Βενιζέλος διάλεξε την Φώφη

Καραμπόλες στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη θέση της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά στη συγκεκριμένη θέση προκάλεσε έκπληξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιλέγει για τη συγκεκριμένη θέση ένα πρόσωπο νέο και άφθαρτο.

Ωστόσο, η επιλογή της κ. Γεννηματά, ενός στελέχους με ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία κι ένα όνομα που προκαλεί έντονα θετικά συναισθήματα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άσχετη με την επικείμενη κατάρτιση των ψηφοδελτίων και ιδιαίτερα του Επικρατείας και της Α' Αθηνών.

Η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται ότι θα καταλάβει και εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από το οποίο, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, δεν θα εκλεγούν πέραν των δύο βουλευτών, την ώρα που η κ. Γεννηματά θεωρείται ότι είχε εξασφαλισμένη την εκλογή της με σταυρό στην Α' Αθηνών.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ωστόσο, η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά στο Επικρατείας γεννά ερωτηματικά σε σχέση με δυο άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήτοι τον Δημήτρη Ρέππα, που είχε δηλώσει ότι ο κύκλος του στην Αρκαδία ολοκληρώθηκε και τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που επιζητούσε μια θέση στο Επικρατείας, καθώς βλέπει δυσκολίες στην επανεκλογή του στη Β' Αθηνών.

Με δεδομένο ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος θα αναζητήσει για την πρώτη θέση του Επικρατείας ένα πρόσωπο μεγάλης εμβέλειας, ενδεικτικό του χαρακτήρα που θέλει να δώσει στο κόμμα, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η κάθοδος του κ. Ρέππα στην Β' Αθηνών, μια περιφέρεια με αρκαδικό στοιχείο. Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια «αποστρατεία» με δική του πρωτοβουλία ή να δώσει την αβέβαιη μάχη του σταυρού.

Το ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών

Πάντως, η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά στη νέα της θέση αλλάζει τα δεδομένα και στην Α' Αθηνών, όπου η εκλογή της θεωρείτο σίγουρη και το ΠΑΣΟΚ πιθανόν θα καταλάβει μόλις δύο έδρες.

Το προβάδισμα στη συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται ότι ανήκει στον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Νάσος Αλευράς, που συγκεντρώνει πάντως πολύ λιγότερες πιθανότητες.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει τελικώς ο τέως πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, που εκλέγεται χωρίς σταυρό και οι πληροφορίες τον ήθελαν να «καλοβλέπει» την Α' Αθηνών. Ωστόσο, οι φήμες θέλουν τον κ. Παπανδρέου να τοποθετείται στα ψηφοδέλτια της Αχαΐας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα του ζητήσει και ο κ. Βενιζέλος.