ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: «Κλείδωσε» η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Ώρα ανακοινώσεων

Μητσοτάκης υπουργοί
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ανασχηματισμός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του για τις μεγάλες δοκιμές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Υπάρχει ένα σενάριο ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης, ωστόσο αν δεν συμβεί αυτό, οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Θέμα ωρών -ή λίγων 24ώρων- είναι η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος μεγάλος ανασχηματισμός από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το βράδυ της Δευτέρας οι αποφάσεις του πρωθυπουργού έχουν «κλειδώσει» και τα τηλέφωνα έχουν πάρει… φωτιά καθώς ενημερώνονταν υπουργοί και υφυπουργοί που θα έχουν χαρτοφυλάκιο από σήμερα, αλλά κι όσοι αλλάζουν υπουργείο ή μένουν εκτός νυμφώνος…

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι είναι αμετακίνητοι, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης που παραμένει υπουργός Επικρατείας και διατηρεί τη θέση του στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, υπάρχουν πρόσωπα που επίσης δεν φαίνεται να αγωνιούν για το χαρτοφυλάκιό τους, όπως οι κ. Δένδιας, Χατζηδάκης, Σκυλακάκης, Πιερρακάκης, Λιβανός, Σκρέκας και Καραμανλής.

Από εκεί και πέρα, όπως ανέφεραν τα σχετικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, στο νέο υπουργικό συμβούλιο πιθανό να συμπεριλαμβάνεται και ένα πρόσωπο έκπληξη, το οποίο μάλιστα φέρεται να μην προέρχεται από τους «κόλπους» της Νέας Δημοκρατίας αλλά ούτε και από αυτούς του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώτος μεγάλος ανασχηματισμός Μητσοτάκη, νωρίς οι ανακοινώσεις

Το πιο πιθανό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθεί νωρίς το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και στη συνέχεια να γίνει η ορκωμοσία και το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάσει με νέα σύνθεση.

Θεωρείται, πλέον, βέβαιο ότι αυτός ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων. Πρόκειται, άλλωστε, για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό που επιδιώκει ο πρωθυπουργός, όπως έχει γράψει το Newsbomb.gr, με την αναδιάταξη των δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα, είναι η επίτευξη μιας επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.