ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς:«Θα καταργήσουμε το χαράτσι για τα ακίνητα»

Α. Σαμαράς:«Θα καταργήσουμε το χαράτσι για τα ακίνητα»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τους φόρους των ακινήτων αλλά και για το θέμα των ημερών το μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων στην σημερινή του ομιλία στο διαγραμματειακό του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είναι να καταργήσει το επαχθές χαράτσι και να το αντικαταστήσει με ένα πιο δίκαιο φόρο.

«Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το μεταναστευτικό

«Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν».

Για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών λέγοντας: «Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δώσει σοβαρή πληροφόρηση στις τοπικές κοινωνίες».

Ακόμα σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να κάνει ενέργειες πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαπραγματευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος που να σταματάει τη ροή των μεταναστών και εν συνεχεία να προωθεί τον επαναπατρισμό τους.

«Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι» είπε κατηγορηματικά.

Όχι στις οριζόντιες περικοπές

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στα μέτρα ύψους 12 δις. ευρώ που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο για την περίοδο 2013 -2014, δήλωσε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα» και απέκλεισε οριζόντιες περικοπές που φέρνουν ύφεση και αντίθετα αποτελέσματα. «Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται κυκώματα που έκλεβαν το δημόσιο. Εμείς έχουμε, από το Ζάππειο 2, προτείνει παρικοπές από σπατάλη ύψους 18,4 δισ. Κάποια έχουν υλοποιηθεί τα άλλα θα τα προωθήσουμε».

Για τις περικοπές στις συντάξεις

Τελος αναφέρθηκε και στις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας: «Δεν υπάρχει δέσμευση για μείωση των συντάξεων, εμείς επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα. Αντίθετα, η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους».

Έκλεισε τη σύντομη ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση».