ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου κατά Περιφέρειας Θεσσαλίας για τους λαθρομετανάστες

Διαμαντοπούλου κατά Περιφέρειας Θεσσαλίας για τους λαθρομετανάστες

Για «έλλειμμα εθνικής αλληλεγγύης» κατηγόρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, η κ. Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε έντονα επικριτική για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην υποδείξει κανένα χώρο της Θεσσαλίας για κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Σε δήλωσή της, η υπουργός τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση «αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού» για ένα εθνικό πρόβλημα όπως είναι το μεταναστευτικό.

Υπενθυμίζοντας ότι η ίδια είχε ταχθεί από το 2007 υπέρ της μετακίνησης των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας σε κέντρα υποδοχής σε όλη την Επικράτεια, η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «κινείται με αποφασιστικότητα σε αυτήν την κατεύθυνση», ενώ ζητά άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την υπουργό, απαιτείται ως ελάχιστη υποχρέωση εθνικής αλληλεγγύης «η συνδρομή όλων σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει μία πόλη που κινδυνεύει να γίνει η πιο απελπισμένη από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».